Suriname ervaringen

De Suriname ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Suriname.

Er zijn 16 Suriname ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
8,9
Cultuur
8,3
Stranden
5,0
Steden
7,1
Eten & drinken
8,6
Activiteiten
8,3
7,7
Totaalscore
16 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
2,2

Valt vies tegen!

  • Suriname
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 13 February 2016

Hou je van natuur ? Dan moet je hier zeker zijn. Ruim 1 maand verbleven.. Wat erg slecht in suriname is het uitgaans leven. Totaal geen faciliteiten zowel in avond als nacht. Weinig tot geen eet tentjes en of uitgaan faciliteiten. Enigste leuke bezienswaardigheden in de avond was de "waterkant" na een uurtje gaat heb je het wel gezien. Er word veelal groot gepraat door surinamers hier in nederland. Nu blijkt achteraf dat dit erg tegenvalt. Voor de rest 1 a 2 nacht clubs en wat disco's. Na 18:00 is alles gesloten in het centrum van Paramaribo. Er zijn een aantal culturele bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om deze te bezoeken. Ga je vroeg van huis dan heb je merendeels alles in 1 dag gezien. Dit is totaal niet te vergelijken met Azie. Het eten valt over het algemeen wel mee. De mensen zijn over het algemeen niet echt sociaal, vooral de meeste resturants en winkel gerunt worden door chinezen die veelal erg arrogant zijn. Mijn conclusie : Voor een lange vakantie raad ik Suriname sterk af. Voor een korte vakantie (max 2 weken) waarbij je naar binnenland gaat is Suriname een Topland. Overigens zijn er zogenaamde stranden aanwezig zoals white beach, wat een strand moet voorstellen. Dit is voornamelijk opgespoten zand. Voor een complete vakantie raad ik suriname sterk af. Hou je van uitgaan en mooie bezienswaardigheden dan is azie of brazilie toch een mooiere alternatief.

Gereisd met vrienden in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
2,0
Stranden
1,0
Steden
1,0
Eten & drinken
3,0
Activiteiten
1,0
Reiziger icon

9,5

De reis was onvergetelijk

  • Suriname
  • Familiereis Familiereis met Corendon
  • 12 January 2016

Onvergetelijke vakantie was het totaal betoverend en zo veel moois te zien zeker een aanrader de mensen zijn onwijs vriendelijk

Gereisd met partner in maart 2005
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,3

Een geweldigen reis!!

  • Suriname
  • 12 January 2016

Mijn tijd in Suriname was echt geweldig ik heb verschillende trips gedaan naar het binnenland van su. Ik heb de voltzberg beklommen die klim was 8 uur en het uitzicht was echt zo mooi. Je kon 360 graden rond draaien en je zag alleen maar jungle. En je kon de bergen van Brazilië zien zo vet! Ik zal deze reis bestemming echt aanraden en mijn tips is ga heel veel trips het binnen land in doen.

Gereisd met vrienden in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
3,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Een bezoek aan mijn broer in Suriname met het gezin!! Een prachtige cultuur, natuur en land!!

  • Suriname
  • Familiereis Familiereis met D-reizen
  • 12 January 2016

Ik zou deze bestemming aanraden omdat je in aanmerking komt met een andere cultuur. De mensen zijn daar relaxt en nemen de tijd. Als je naar Suriname gaat moet je zeker de jungle in. Suriname bestaat voor 80% uit jungle, waar je o.a. een marrondorp kunt bezoeken, kunt genieten van de natuur en avontuur. Er zijn verschillende mogelijkheden om de jungle in te trekken en voor hoelang. Maar als je naar Suriname bent geweest en niet in de jungle bent geweest, dan heb je Suriname eigenlijk niet goed bezocht.

Gereisd met partner in december 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
3,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,5

Indrukwekkend land

  • Suriname
  • 11 January 2016

Bijna alle districten bezocht, een echte aanrader om een excursie naar jungle resort Pingpe te boeken. Dit was super gaaf! Het eten was heerlijk met name de bami en cassave met kip. Indrukwekkend land met een diversiteit aan culturen, mede daarom was het eten heerlijk!

Gereisd met partner in april 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
7,0
Stranden
5,0
Steden
6,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,5

Stage Nieuw Nickerie

  • Suriname
  • 07 January 2016

Mooi land, prachtige culturen en mensen. De mensen zijn vriendelijk en enorm gastvrij. Je kunt fantastische trips maken naar de binnenlanden van Suriname. Het eten is verrukkelijk soms wel een pittig. Een land om nooit te vergeten.

Alleen gereisd in augustus 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
10,0
Stranden
4,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

6,8

Prachtig koloniaal Suriname

  • Suriname
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met SRC Reizen
  • 06 January 2016

Rondreis beginnend in Paramaribo, erg leuke stad, leuke eetgelegenheden en barretjes. Bevolking is in één woord gastvrij en aardig.
Prachtige natuur, oerwoud, koloniale gebouwen in Paramaribo, nederlandse invloeden en historie, kortom Suriname biedt veel mogelijkheden
Nickerie, mooie natuur met veel plantages
Groningen maar dan in Suriname, koloniale geschiedenis
Danpaati, leuke trip met klein vliegtuigje te bereiken wat al een belevenis is of met bus te bereiken, deze trip duurt wel een aantal uren. Men verblijft in het oerwoud aan de rivier in gezellige lodges, heerlijk eten, bezoek aan lokaal dorp, lokale school, wederom prachtige natuur.
Suriname is misschien niet voor de hand liggend of waar men snel aan denkt, maar als u de kans krijgt, gewoon doen u krijgt er geen spijt van.

in oktober 2007
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
1,0
Steden
5,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

5,8

Super land!

  • Suriname
  • 22 November 2015

Wij zijn de jungle in geweest we hebben een dolfijnentour gedaan, kaaimannen vastgehouden en lederschildpadden gezien.
Wat een top ervaring!
Zeker een aanrader

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
3,0
Steden
5,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,2

Prachtig Suriname

  • Suriname
  • 08 March 2015

Suriname vond ik een prachtig mooi land! Ik ben daarheen gegaan, na een hele moeilijke periode te hebben gehad, en die 2 weken dat ik daar was heb ik zo enorm me rust kunnen vinden, en kunnen genieten van de natuur en de cultuur! Het heerlijke eten, de geweldige Surinaamse bevolking! Zou graag weer willen gaan, heb alleen de financiële middelen niet aangezien ik nog steeds worstel met mezelf, zowel fysiek als mentaal......waardoor ik in de uitkering zit! Maar echt zo graag op vakantie zou willen aangezien het 5 jaar geleden is dat ik voor het laatst ben geweest!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Veel gezelligheid en lekker veel zien

  • Suriname
  • 08 March 2015

Heel mooi zeker de ruwe kant van het eiland met de hoge golven, de oude indianen cultuur, het wonen en werken van de inlanders, het eten met de inlanders, zeker nier vergeten te snorkelen. Geweldig dat zwemmen in de hele grote aquarium.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Cultuur, natuur, overweldigend, prachtig, relaxt

  • Suriname
  • 05 March 2015

Paramaribo stad - Geweldig
Brownsberg - wat een prachtige, eindeloze natuur! Slapen in een hutje in de jungle en prachtig uitzocht vanaf de brownsberg en over het meer! Piranha's vissen en het woud ontdekken.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Suriname was geweldig.....

  • Suriname
  • 04 March 2015

Suriname is een prachtig land. Het land waar de roots van mijn man en kinderen liggen. Lieve familie en super gastvrije mensen zorgen ervoor dat we graag terug willen. Voor iedereen een hele bijzondere ervaring ook al heb je er geen familie. Een land met veel cultuur en mooie plekken. Gewoon een land om naar terug te gaan,

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
5,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Een mooi land, makkelijk vanwege de taal.

  • Suriname
  • 02 March 2015

Ik heb 4 heerlijke weken gehad in Suriname. Genoten van de natuur, het binnenland voor een weekend verkend en heerlijk gegeten.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
5,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Suriname in het wild

  • Suriname
  • 24 February 2015

Ik en mijn vriendin zijn samen een maand in Suriname geweest. Een reis om nooit meer te vergeten. Een week lang zijn wij de jungle in getrokken. We hadden een eigen reisgids, kok en Bootman mee op pas. In de jungle hebben we meerdere plekken bezocht. Van kleine dorpjes waar ze hun kleding nog in de rivier wassen tot het s nachts zoeken van kaaimannen waarbij springende vissen tegen je wang aan kletteren en in de boot vallen waarna wij ze er weer uit vissen en terug gooien in die prachtige Surinaamse rivier. Geen douche geen luxe niets. Maar wat was het heerlijk. Het zwemmen in een kleine waterval die wij gebruikten als glijbaan na het beklimmen van de ananasberg was heerlijk. De tocht naar de ananasberg was erg warm, maar wat was dat het waard. Bijzondere dieren gezien zoals mini aapjes en vogelspinnen. En natuurlijk ananassen in de groei aan de top van de berg. Na een week jungle hebben we de mega zeeschildpadden bezocht in Galibi. Overdags een trip naar Frans Guyana en de eeuwen oude gevangenis daar. Waarna we s nachts een zeeschildpad eitjes hebben zien leggen. Wat een bijzonder moment was dat. Suriname... Het land van het heerlijke eten, maar bovenal de bijzondere en prachtige natuur.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Voor elke avonturier is Suriname een droom die uitkomt.

  • Suriname
  • 19 February 2015

de brownsberg beklommen, geslapen in hangmatten bij stone island en dan wakker worden met een schitterend uitzicht over het brockopondo meer, land inwaarts naar de danpaati riverlodge, naar de jodensavanne geweest en diverse plantages gezien (peperpot) Paramaribo doorgetrokken, frederiksdorp, en naar Matapica snachts om reuzenschilpadden te kijken.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Top bestemming Suriname

  • Suriname
  • 18 February 2015

We zijn naar colacreek geweest, New Amsterdam, paramaribo.
Wat een Super mooi land, aardige mensen, lekker eten...Heb nu al heimwee.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Suriname gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Suriname ervaring, reistips of reisverhalen.