Zuid-Afrika ervaringen

De Zuid-Afrika ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Zuid-Afrika.

Er zijn 98 Zuid-Afrika ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,4
Totaalscore

98 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,5

South africa is definetly underated. I was surprised by the beauty of this country and its people there

Zuid-Afrika
Camperreis met Travel Smart
06-05-2019

Definitely a country that im coming again because there are so much to do and see. The trip is not over yet

Gereisd met vrienden in april 2019
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-10-2018

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

in november 2015
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
14-02-2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Gereisd met partner in januari 2017
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,4

Prachtige natuur en wilde beesten in zuid africa

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
13-02-2017

big 5 geweldig en prachtige natuur mooie combinatie van verblijfplaatsen in mooie hotels en veel excursies. gods window was prachtig, swaziland indrukwekkend sani pas ook erg mooi. rustig reistempo waar veel te zien valt met uitstekende gids.

Gereisd met partner in maart 2014
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,8

Een fantastische rondreis door Zuid Afrika.

Zuid-Afrika
Individuele rondreis met Kras Reizen
12-02-2017

Indrukwekkende Kustwegen prachtig landschap vriendelijke mensen en de parken zijn geweldig om te bezoeken.
De wijnstreek is niet te vergelijken met andere landen. De wegen zijn goed te rijden en alle landschap is zo mooi groen. Als je de kans krijgt moet je het doen.

Gereisd met partner in oktober 2015
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
7,3

Groeps rond reis

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
11-02-2017

een prachtige rond reis veel gezien en gedaan een echte aanrader dit is een reis die je nooit meer vergeet we zouden graag nog een keer willen gaan ,maar kost veel geld we moeten nog veel sparen

Gereisd met partner in februari 2014
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
9,2

Zuid-Afrika: zeer veelzijdig en goed te doen voor gezin, stellen of individuele reizigers!

Zuid-Afrika
10-02-2017

Zuid-Afrika is een land wat zeer veelzijdig is: natuur en cultuur komen hier op een prachtige wijze samen!
Prachtige stranden, indrukwekkende rotspartijen, wildparken, heerlijke wijngebieden en en rijke cultuur maken Zuid-Afrika voor mij een ideaal vakantieland. Luxe of basic, het is beide mogelijk en je kunt het zo duur maken als je zelf wil.

Zuid-Afrika is goed te doen per auto en vooral de garden-route is een aanrader. Sluit af in de omgeving van het krugerpark en doe hier de watervallen-route voordat je het park inrijdt. In het Krugerpark is het een aanrader om vooral 1 of 2 excursies te boeken, zeker je geld waard!

Ook met kinderen is dit land zeer goed te bereizen!

Gereisd met partner in april 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,5

Een overweldigende reis door zuid afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-02-2017

Alleen maar prachtige natuur en heel veel dieren gezien . Echt een aanrader. Zeker naar het Hluhluwe park gaan ,misschien niet zo bekend maar zeker de moeite waard

Alleen gereisd in maart 2015
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
7,8

Schitterende reis door Zuidafrika

Zuid-Afrika
Autorondreis met TUI
09-02-2017

Een reis naar zuidafrika was een droom van ons.
Prachtige omgeving met veel game drives.
Je kan verschillende routes doen. Hou rekening met de lange afstanden!
Neem dus vooral de tijd.

Gereisd met partner in december 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
9,8

Een schitterende rondreis zuid-afrika het was de reis van mijn leven.

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
09-02-2017

We zijn begonnen in Johannesburg en dan helemaal rond Zwasiland Zulu-land. het tonwship in port elisabeth heeft me erg aangegrepen. We hebben zo veel gezien en gedaan het was een fantastische rondreis met een heel leuk gezelschap.

Alleen gereisd in september 2010
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
7,7

Zuid Afrika baie mooi!!!

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
08-02-2017

Schitterende rondreis met prima gids en goede chauffeur. We hebben heel veel van het land gezien, veel geleerd en in het Kruger Park zagen we DE BIG 5 !!! Klassiek Zuid Afrika is de beste reis om het land te leren kennen. Heel afwisselende natuur, veel dieren . We hebben genoten.

Gereisd met partner in januari 2017
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,3

Zuid Afrika is geweldig!

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
07-02-2017

Fantastische rondreis met een prima gids en chauffeur. Iedere dag een nieuwe verrassing, veel over het land geleerd. De BIG 5 gezien in Krugerpark, Veel andere wilde dieren gezien op verschillende locaties. We waren met 32 personen in de groep, onze gids Magda maakte er in korte tijd een hechte groep van.
Kras is voor mij een prima organisatie voor groepsreizen.
Deze reis stond al heel lang op mijn verlanglijstje, ik zou morgen zo weer gaan!

Gereisd met partner in januari 2017
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,8

Wauw! Zuid-Afrika: veelzijdig, prachtig en genoeg te zien!

Zuid-Afrika
Individuele rondreis met WTC.nl Verre reizen
28-01-2017

Vanaf Johannesburg/Pretoria vlogen we door naar Kaapstad waar we een paar dagen zijn gebleven. We hebben veel van Kaapstad gezien, maar ook het heel het Kaaps Schiereiland. Wat een ontzettend gaaf gebied is dit! Boulders Beach is echt een aanrader.
Vanaf Kaapstad via de hele zuidkust doorgereden naar Nelspruit, Hazyview en het Krugerpark. Het Krugerpark was voor ons het absolute hoogtepunt, maar de panoramaroute bij Graskop was ook schitterend. Wat een land! We gaan zeker weer eens terug.

Gereisd met partner in juli 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,3

Een schitterende rondreis door zuid afrika

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
21-01-2017

we hebben een rondreis door zuid afrika , swaziland en lesotho gedaan en we hebben heel veel van de natuur gezien en ook cultuur en steden en ook diverse wildparken gezien

Gereisd met partner in december 2017
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,0

Waanzinnig land; van uitersten

Zuid-Afrika
Individuele rondreis
18-01-2017

Mijn eerste verre reis, wat een avontuur, wat spannend! Maar wat een goede keuze! Geen moment spijt van gehad!! Allereerst begonnen met een overlandtour van Nomad. Van johannesburg naar Port Elizabeth. Een super fijne organisatie en wat een sfeer brengt het met zich mee om in zo´n adventuretruck het land in te rijden. Grote ramen en je zit hoog, ideaal! Eerste week gekampeerd, wat toch best fris is in onze zomer. Laatste week over gestapt naar lodges. Wauwie, wat een bijzondere overnachtingsplekken heb ik gezien. Zowel in de tent als op de accommodaties! Het is maar net wat je wil, maar kan dus allebei!! Lokale reisleider en kok. Heeft toch wel wat om met een groep vol onbekende mensen ´s avonds bij de truck je maaltijd te bereiden en bij het kampvuur op te eten. Een echt Afrikaans sfeertje.
Kruger is fantastisch, voor mij was het echt onvoorstelbaar hoe groot dat was. Ik had beekse bergen 2.0 verwacht, maar echt niets wat er op lijkt! Ik kon er geen genoeg van krijgen om de hele dag het enorme landschap in te kijken. Ook naar Swaziland _ Lesotho geweest. Beide authentiek en prachtig, als je er in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om even langs te gaan!!
In port Elizabeth twee weken vrijwilligerswerk gedaan in de townships. Bijzonder om mee te maken. Ben me ontzettend bewust dat ik daarmee zeker niet de wereld heb veranderd, het heeft vooral mezelf veranderd, super mooie ervaring en vooral praktische hulp (lees: luiers verschonen op de creche) geboden. Het is bijzonder om de Zuid-Afrikaanse bevolking op een andere manier mee te maken en mooie gesprekken te voeren tijdens het luiers verschonen!
Vervolgens mijn laatste twee weken de Baz-bus gepakt. Tussenstops gemaakt in Knysna, Plettenberg, Hermanus en als ultieme eindbestemming Kaapstad. Wat een stad! Wat een omgeving!
Het is een land wat alles heeft: bruisende steden, onvoorstelbaar mooie natuur, wildlife, stranden en heel veel cultuur! Kaapstad heeft deze diversiteit ook in zich.
Ben als jonge vrouw alleen afgereisd naar Zuid-Afrika. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld, heb me uiteraard wel aan de tips gehouden. Niet 's avonds alleen over straat etc. In Johannesburg (startpunt) was het voor mij even aftasten, maar daarna geen problemen ervaren!
Ik vond Zuid-Afrika niet extreem goedkoop, wat ik misschien wel had verwacht. Maar als je er bent moet je ook niet besparen en alle mooie dingen van Zuid-Afrika ervaren, het is het zo waard!!!
Alle plekken die ik heb aangedaan waren stuk voor stuk de moeite waard! Mensen die twijfelen om naar zuid-AFrika te gaan: niet doen!! Je kunt er geen spijt van krijgen! En ik wil wel met je mee

Alleen gereisd in juli 2013
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
9,5

Onvergetelijke rondreis door het mooie, boeiende en vriendelijke Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
Familiereis met Better Places
17-01-2017

Route: Kaapstad-Stellenbosch-Oudshoorn-Addo-Tsitsikamma-Knysna-Swellendam-Touwsrivier-Kaapstad. Duur: 16 dagen.
Overweldigende natuur en wildparken gezien en bezocht. Addo NP, Bontebok NP en Aquila Wildpark.
Heerlijke wijn geproefd in Stellenbosch e.o.. Heerlijk eten en drinken voor vriendelijke prijzen.
Superleuke en indrukwekkende attracties en excursies gedaan. O.a. Mountainbiken in de wijnstreek. Cango Wildlife Park. Struisvogelfarm. Monckeyland en Birds of Eden. Zip-line. Gamedrives met ranger en selfdrive in de wildparken. Bezoek Robben-eiland. Bezoek Khayelitsha township. Kaapstad en Kaaps schiereiland. Kleinschalige, sfeervolle accommodaties in guesthouses, farmstays en b en b's. Splinternieuwe minivan.
Onze familiereis met 6 personen was perfect georganiseerd door Zsa-Zsa en Pascal van Better Places. Correcte en snelle communicatie per email en in het Nederlands in het voortraject. Alles klopte tijdens de reis tot in detail. Niets dan lof. 100% betrouwbaar. Zeer aanbevolen. Een welverdiende 10 voor deze reisorganisatie ter plaatse. Kortom: voor herhaling vatbaar.

Gereisd met gezin in december 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,0

Geweldige tijd in Kruger park gehad

Zuid-Afrika
Fly-drive met D-reizen
16-01-2017

14 dagen door Kruger park gereden, daarnaast omgeving bekeken zoals, de potholes, the tree rondsels en gods window bezocht.
Ook naar apen parken, en hoge kabelbaan bezocht, rond gereden en leuke landschappen en steden en dorpen gezien.
Echt gewoon rond gereden op aanraden van andere vakantiegangers ander dingen bezocht, in dieren parken met Olifanten Leeuwen ( 11 maanden oud te oud denken wij ) geknuffeld, maar niet geheel zonder risico denken wij.

Gereisd met partner in februari 2014
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,5

Een bayer mooie indrukwekkende rondreis in Zuid Afrika.

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
16-01-2017

Zuid Afrika is van bijzondere schoonheid, zeker de in de namiddag bruin-rood gekleurde bergen. Het mooiste zijn de game-drives waar je tijdens de opkomende ochtendzon leeuwen ziet ontwaken. De ranger laat je kennis maken met wildlife die je zelf niet zou hebben opgemerkt. Gnoes, zebra's en wrattenzwijnen zijn graag in de buurt van impala's omdat die de wilde dieren verreweg het eerste in de gaten hebben. Ons reistempo ligt behoorlijk hoog wat inhoudt dat we dagelijks met onze koffers in de weer zijn om alle spullen in- en uit te pakken.
Drakensbergen: diverse malen kijken we met de verrekijker naar besneeuwde bergtoppen. Hoe is het mogelijk, sneeuw in Afrika! We kijken onze ogen uit en genieten van de prachtige vergezichten.
Moe maar voldaan ....... om nooit te vergeten en veel geleerd voor de rest van je leven.

Gereisd met partner in oktober 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,3

Een kennismaking met Zuid-Afrika welke er voor zorgt dat je nog een keer terug wilt naar Afrika

Zuid-Afrika
Singlereis met FOX Vakanties
14-01-2017

Mijn 2e singlereis na de Westkust-USA. Ook deze reis is perfect verzorgd door Fox. Alleen de groepssamenstelling was wat minder van de 24 personen waren er 4 man en 20 vrouwen. Advies is altijd zoveel mogelijk prive safari te doen met jeeps of busjes waarvan het dak open kan. Vanuit een normale bus is de beleving toch anders (minder). Als je veel National Geographic kijkt kan mogelijk Kruger Park wat teleurstellen d overkomen. Afrika verwacht je immers zandpaden en dan tref je ineens asfaltwegen aan. Als een eerste kennismaking met Afrika is Zuid-Afrika echter uitstekend. Voor het echte Afrika zoals je kent van natuurfilms kun je beter gaan voor Kenia of Tanzania.

Alleen gereisd in oktober 2012
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
7,5

Kijk en verrijk je leven in Afrika

Zuid-Afrika
Fly-drive met African Travels
14-01-2017

Met de trein reizen, met een bootje, het vliegtuig of en auto, Mensen ontmoeten , steden zien genieten ,en dan de safari. Wat een belevenissen.

Alleen gereisd
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
9,0

Rondreis Grand Tour South Africa

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
13-01-2017

Prachtige reis, heel veel gezien. In 21 dagen van noord naar zuid met o.a. Kruger Park, Drakensbergen, Knysna en Kaapstad, met een klein reisgezelschap van 16 personen en een hele goede reisleider Benny!

Gereisd met partner in juni 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
10

Een fantastisch land waar ik me thuis voel, waar ik nergens nog zo enorm verschillende landschappen heb gezien, de mensen zijn stuk voor stuk zeer gastvij en uiterst vriendelijk. In zuid afrika voel ik me veilig en thuis!

Zuid-Afrika
Individuele rondreis
10-01-2017

Wij reizen deze keer in juli weer rond vanaf pretoria naar kaapstad. Dit keer ook een paar andere plaatsjes waar we nog niet eerder zijn geweest.
Hazyview mag niet worden overgeslagen net als Hoedspruit. Ook de panaroma route is natuurlik fantastisch!
Eigenlijk heb ik verder geen tips, als alleen maar genieten en ondernemen wat op je pad ligt. Want ALLES is leuk in SA

Gereisd met gezin in juli 2017
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
7,8

Zuidelijk Afrika (van Kaapstad tot Victoria falls), kampeerreis!

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-01-2017

Prachtige reis door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Wel een heel druk programma en heel veel reizen maar zeker de moeite waard. Erg veel gezien, heel veel dieren maar ook de Victoria watervallen, mooie steden, cultuur en heerlijk gegeten (het game meat is een echte aanrader).

in mei 2016
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
7,3

Wildparken en kustlijn

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met FOX Vakanties
10-01-2017

Zou iedereen een keer in zijn leven moeten doen , een safari . Wat een belevenis , prachtig !

Gereisd met partner in november 2015
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
4,3

Super rondreis met Kras en ern geweldige reisleider

Zuid-Afrika
Groepsrondreis met Kras Reizen
10-01-2017

Zeer goed georganiseerd en veel meer gedaan met ingelaste excursies als in t programma stond.
Aanrader prijs kwaliteit verhouding.

Gereisd met partner
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9

Heb jij een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Zuid-Afrika ervaring, reistips of reisverhalen.