Zuid-Afrika ervaringen

De Zuid-Afrika ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Zuid-Afrika.

Er zijn 97 Zuid-Afrika ervaringen geplaatst.


Plaats beoordeling
Natuur & omgeving
9,1
Cultuur
8,1
Stranden
7,5
Steden
7,9
Eten & drinken
8,3
Activiteiten
8,9
8,4
Totaalscore
97 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,7

17 daagse Low Budget rondreis Zuid-Afrika Najaar 2015

Geweldig mooi land!! Vriendelijk en gastvrij!! Goed eten en goede hotels!! Veel gezien in de 17 dagen dat ik dit fantastische land bezocht. Ik kom beslist nog eens terug!

in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Geweldige rondreis Zuid Afrika

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 14 February 2017

Iedereen zou deze rondreis moeten maken in zijn leven! Zoveel verschillende dieren, culturen,natuur. Fantastisce gids en goede chauffeur. We hebben genoten van de hele reis. Veel kilometers gereden maar dat was zeker de moeite waard!

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,4

Prachtige natuur en wilde beesten in zuid africa

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 13 February 2017

big 5 geweldig en prachtige natuur mooie combinatie van verblijfplaatsen in mooie hotels en veel excursies. gods window was prachtig, swaziland indrukwekkend sani pas ook erg mooi. rustig reistempo waar veel te zien valt met uitstekende gids.

Gereisd met partner in maart 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Een fantastische rondreis door Zuid Afrika.

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Kras Reizen
  • 12 February 2017

Indrukwekkende Kustwegen prachtig landschap vriendelijke mensen en de parken zijn geweldig om te bezoeken.
De wijnstreek is niet te vergelijken met andere landen. De wegen zijn goed te rijden en alle landschap is zo mooi groen. Als je de kans krijgt moet je het doen.

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,3

Groeps rond reis

een prachtige rond reis veel gezien en gedaan een echte aanrader dit is een reis die je nooit meer vergeet we zouden graag nog een keer willen gaan ,maar kost veel geld we moeten nog veel sparen

Gereisd met partner in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
2,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,2

Zuid-Afrika: zeer veelzijdig en goed te doen voor gezin, stellen of individuele reizigers!

  • Zuid-Afrika
  • 10 February 2017

Zuid-Afrika is een land wat zeer veelzijdig is: natuur en cultuur komen hier op een prachtige wijze samen!
Prachtige stranden, indrukwekkende rotspartijen, wildparken, heerlijke wijngebieden en en rijke cultuur maken Zuid-Afrika voor mij een ideaal vakantieland. Luxe of basic, het is beide mogelijk en je kunt het zo duur maken als je zelf wil.

Zuid-Afrika is goed te doen per auto en vooral de garden-route is een aanrader. Sluit af in de omgeving van het krugerpark en doe hier de watervallen-route voordat je het park inrijdt. In het Krugerpark is het een aanrader om vooral 1 of 2 excursies te boeken, zeker je geld waard!

Ook met kinderen is dit land zeer goed te bereizen!

Gereisd met partner in april 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Een overweldigende reis door zuid afrika

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 February 2017

Alleen maar prachtige natuur en heel veel dieren gezien . Echt een aanrader. Zeker naar het Hluhluwe park gaan ,misschien niet zo bekend maar zeker de moeite waard

Alleen gereisd in maart 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Schitterende reis door Zuidafrika

  • Zuid-Afrika
  • Autorondreis Autorondreis met TUI
  • 09 February 2017

Een reis naar zuidafrika was een droom van ons.
Prachtige omgeving met veel game drives.
Je kan verschillende routes doen. Hou rekening met de lange afstanden!
Neem dus vooral de tijd.

Gereisd met partner in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

9,8

Een schitterende rondreis zuid-afrika het was de reis van mijn leven.

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 February 2017

We zijn begonnen in Johannesburg en dan helemaal rond Zwasiland Zulu-land. het tonwship in port elisabeth heeft me erg aangegrepen. We hebben zo veel gezien en gedaan het was een fantastische rondreis met een heel leuk gezelschap.

Alleen gereisd in september 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Zuid Afrika baie mooi!!!

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 08 February 2017

Schitterende rondreis met prima gids en goede chauffeur. We hebben heel veel van het land gezien, veel geleerd en in het Kruger Park zagen we DE BIG 5 !!! Klassiek Zuid Afrika is de beste reis om het land te leren kennen. Heel afwisselende natuur, veel dieren . We hebben genoten.

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Zuid Afrika is geweldig!

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 07 February 2017

Fantastische rondreis met een prima gids en chauffeur. Iedere dag een nieuwe verrassing, veel over het land geleerd. De BIG 5 gezien in Krugerpark, Veel andere wilde dieren gezien op verschillende locaties. We waren met 32 personen in de groep, onze gids Magda maakte er in korte tijd een hechte groep van.
Kras is voor mij een prima organisatie voor groepsreizen.
Deze reis stond al heel lang op mijn verlanglijstje, ik zou morgen zo weer gaan!

Gereisd met partner in januari 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Wauw! Zuid-Afrika: veelzijdig, prachtig en genoeg te zien!

Vanaf Johannesburg/Pretoria vlogen we door naar Kaapstad waar we een paar dagen zijn gebleven. We hebben veel van Kaapstad gezien, maar ook het heel het Kaaps Schiereiland. Wat een ontzettend gaaf gebied is dit! Boulders Beach is echt een aanrader.
Vanaf Kaapstad via de hele zuidkust doorgereden naar Nelspruit, Hazyview en het Krugerpark. Het Krugerpark was voor ons het absolute hoogtepunt, maar de panoramaroute bij Graskop was ook schitterend. Wat een land! We gaan zeker weer eens terug.

Gereisd met partner in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,3

Een schitterende rondreis door zuid afrika

we hebben een rondreis door zuid afrika , swaziland en lesotho gedaan en we hebben heel veel van de natuur gezien en ook cultuur en steden en ook diverse wildparken gezien

Gereisd met partner in december 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Waanzinnig land; van uitersten

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 18 January 2017

Mijn eerste verre reis, wat een avontuur, wat spannend! Maar wat een goede keuze! Geen moment spijt van gehad!! Allereerst begonnen met een overlandtour van Nomad. Van johannesburg naar Port Elizabeth. Een super fijne organisatie en wat een sfeer brengt het met zich mee om in zo´n adventuretruck het land in te rijden. Grote ramen en je zit hoog, ideaal! Eerste week gekampeerd, wat toch best fris is in onze zomer. Laatste week over gestapt naar lodges. Wauwie, wat een bijzondere overnachtingsplekken heb ik gezien. Zowel in de tent als op de accommodaties! Het is maar net wat je wil, maar kan dus allebei!! Lokale reisleider en kok. Heeft toch wel wat om met een groep vol onbekende mensen ´s avonds bij de truck je maaltijd te bereiden en bij het kampvuur op te eten. Een echt Afrikaans sfeertje.
Kruger is fantastisch, voor mij was het echt onvoorstelbaar hoe groot dat was. Ik had beekse bergen 2.0 verwacht, maar echt niets wat er op lijkt! Ik kon er geen genoeg van krijgen om de hele dag het enorme landschap in te kijken. Ook naar Swaziland _ Lesotho geweest. Beide authentiek en prachtig, als je er in de buurt bent, is het zeker de moeite waard om even langs te gaan!!
In port Elizabeth twee weken vrijwilligerswerk gedaan in de townships. Bijzonder om mee te maken. Ben me ontzettend bewust dat ik daarmee zeker niet de wereld heb veranderd, het heeft vooral mezelf veranderd, super mooie ervaring en vooral praktische hulp (lees: luiers verschonen op de creche) geboden. Het is bijzonder om de Zuid-Afrikaanse bevolking op een andere manier mee te maken en mooie gesprekken te voeren tijdens het luiers verschonen!
Vervolgens mijn laatste twee weken de Baz-bus gepakt. Tussenstops gemaakt in Knysna, Plettenberg, Hermanus en als ultieme eindbestemming Kaapstad. Wat een stad! Wat een omgeving!
Het is een land wat alles heeft: bruisende steden, onvoorstelbaar mooie natuur, wildlife, stranden en heel veel cultuur! Kaapstad heeft deze diversiteit ook in zich.
Ben als jonge vrouw alleen afgereisd naar Zuid-Afrika. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld, heb me uiteraard wel aan de tips gehouden. Niet 's avonds alleen over straat etc. In Johannesburg (startpunt) was het voor mij even aftasten, maar daarna geen problemen ervaren!
Ik vond Zuid-Afrika niet extreem goedkoop, wat ik misschien wel had verwacht. Maar als je er bent moet je ook niet besparen en alle mooie dingen van Zuid-Afrika ervaren, het is het zo waard!!!
Alle plekken die ik heb aangedaan waren stuk voor stuk de moeite waard! Mensen die twijfelen om naar zuid-AFrika te gaan: niet doen!! Je kunt er geen spijt van krijgen! En ik wil wel met je mee

Alleen gereisd in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
5,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,5

Onvergetelijke rondreis door het mooie, boeiende en vriendelijke Zuid-Afrika

Route: Kaapstad-Stellenbosch-Oudshoorn-Addo-Tsitsikamma-Knysna-Swellendam-Touwsrivier-Kaapstad. Duur: 16 dagen.
Overweldigende natuur en wildparken gezien en bezocht. Addo NP, Bontebok NP en Aquila Wildpark.
Heerlijke wijn geproefd in Stellenbosch e.o.. Heerlijk eten en drinken voor vriendelijke prijzen.
Superleuke en indrukwekkende attracties en excursies gedaan. O.a. Mountainbiken in de wijnstreek. Cango Wildlife Park. Struisvogelfarm. Monckeyland en Birds of Eden. Zip-line. Gamedrives met ranger en selfdrive in de wildparken. Bezoek Robben-eiland. Bezoek Khayelitsha township. Kaapstad en Kaaps schiereiland. Kleinschalige, sfeervolle accommodaties in guesthouses, farmstays en b en b's. Splinternieuwe minivan.
Onze familiereis met 6 personen was perfect georganiseerd door Zsa-Zsa en Pascal van Better Places. Correcte en snelle communicatie per email en in het Nederlands in het voortraject. Alles klopte tijdens de reis tot in detail. Niets dan lof. 100% betrouwbaar. Zeer aanbevolen. Een welverdiende 10 voor deze reisorganisatie ter plaatse. Kortom: voor herhaling vatbaar.

Gereisd met gezin in december 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Geweldige tijd in Kruger park gehad

  • Zuid-Afrika
  • Fly-drive Fly-drive met D-reizen
  • 16 January 2017

14 dagen door Kruger park gereden, daarnaast omgeving bekeken zoals, de potholes, the tree rondsels en gods window bezocht.
Ook naar apen parken, en hoge kabelbaan bezocht, rond gereden en leuke landschappen en steden en dorpen gezien.
Echt gewoon rond gereden op aanraden van andere vakantiegangers ander dingen bezocht, in dieren parken met Olifanten Leeuwen ( 11 maanden oud te oud denken wij ) geknuffeld, maar niet geheel zonder risico denken wij.

Gereisd met partner in februari 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Een bayer mooie indrukwekkende rondreis in Zuid Afrika.

Zuid Afrika is van bijzondere schoonheid, zeker de in de namiddag bruin-rood gekleurde bergen. Het mooiste zijn de game-drives waar je tijdens de opkomende ochtendzon leeuwen ziet ontwaken. De ranger laat je kennis maken met wildlife die je zelf niet zou hebben opgemerkt. Gnoes, zebra's en wrattenzwijnen zijn graag in de buurt van impala's omdat die de wilde dieren verreweg het eerste in de gaten hebben. Ons reistempo ligt behoorlijk hoog wat inhoudt dat we dagelijks met onze koffers in de weer zijn om alle spullen in- en uit te pakken.
Drakensbergen: diverse malen kijken we met de verrekijker naar besneeuwde bergtoppen. Hoe is het mogelijk, sneeuw in Afrika! We kijken onze ogen uit en genieten van de prachtige vergezichten.
Moe maar voldaan ....... om nooit te vergeten en veel geleerd voor de rest van je leven.

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Een kennismaking met Zuid-Afrika welke er voor zorgt dat je nog een keer terug wilt naar Afrika

Mijn 2e singlereis na de Westkust-USA. Ook deze reis is perfect verzorgd door Fox. Alleen de groepssamenstelling was wat minder van de 24 personen waren er 4 man en 20 vrouwen. Advies is altijd zoveel mogelijk prive safari te doen met jeeps of busjes waarvan het dak open kan. Vanuit een normale bus is de beleving toch anders (minder). Als je veel National Geographic kijkt kan mogelijk Kruger Park wat teleurstellen d overkomen. Afrika verwacht je immers zandpaden en dan tref je ineens asfaltwegen aan. Als een eerste kennismaking met Afrika is Zuid-Afrika echter uitstekend. Voor het echte Afrika zoals je kent van natuurfilms kun je beter gaan voor Kenia of Tanzania.

Alleen gereisd in oktober 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,5

Kijk en verrijk je leven in Afrika

Met de trein reizen, met een bootje, het vliegtuig of en auto, Mensen ontmoeten , steden zien genieten ,en dan de safari. Wat een belevenissen.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
4,0
Steden
7,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Rondreis Grand Tour South Africa

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 13 January 2017

Prachtige reis, heel veel gezien. In 21 dagen van noord naar zuid met o.a. Kruger Park, Drakensbergen, Knysna en Kaapstad, met een klein reisgezelschap van 16 personen en een hele goede reisleider Benny!

Gereisd met partner in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Een fantastisch land waar ik me thuis voel, waar ik nergens nog zo enorm verschillende landschappen heb gezien, de mensen zijn stuk voor stuk zeer gastvij en uiterst vriendelijk. In zuid afrika voel ik me veilig en thuis!

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 10 January 2017

Wij reizen deze keer in juli weer rond vanaf pretoria naar kaapstad. Dit keer ook een paar andere plaatsjes waar we nog niet eerder zijn geweest.
Hazyview mag niet worden overgeslagen net als Hoedspruit. Ook de panaroma route is natuurlik fantastisch!
Eigenlijk heb ik verder geen tips, als alleen maar genieten en ondernemen wat op je pad ligt. Want ALLES is leuk in SA

Gereisd met gezin in juli 2017
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Zuidelijk Afrika (van Kaapstad tot Victoria falls), kampeerreis!

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 January 2017

Prachtige reis door Zuid Afrika, Namibië, Botswana en Zimbabwe. Wel een heel druk programma en heel veel reizen maar zeker de moeite waard. Erg veel gezien, heel veel dieren maar ook de Victoria watervallen, mooie steden, cultuur en heerlijk gegeten (het game meat is een echte aanrader).

in mei 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,3

Wildparken en kustlijn

Zou iedereen een keer in zijn leven moeten doen , een safari . Wat een belevenis , prachtig !

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

4,3

Super rondreis met Kras en ern geweldige reisleider

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 January 2017

Zeer goed georganiseerd en veel meer gedaan met ingelaste excursies als in t programma stond.
Aanrader prijs kwaliteit verhouding.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
4,0
Stranden
4,0
Steden
3,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

8,2

Schitterende reis goed verzorgd

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 10 January 2017

prachtige reis veel afwisseling van steden en wild

Gereisd met partner in oktober 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

4,8

Geweldige natuur .vriendelijk bevolking. lekker eten en giede service

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Kras Reizen
  • 09 January 2017

Veel gezien . Mooie landschappen .veel verschillende dieren
lekker gevarieerd eten . Goede service mooie hotels .appartementen .gowde reisleiding .gevarieerde reis .top

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
5,0
Cultuur
4,0
Stranden
5,0
Steden
5,0
Eten & drinken
5,0
Activiteiten
5,0
Reiziger icon

9,2

Schitterende huwelijksrondreis gehad in zuid-afrika

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met D-reizen
  • 09 January 2017

Van Johannesburg via het kruger park naar Swaziland en Lesotho en daarna via de drakensbergen richting kaapstad gereden. Wat een verschil in flora en fauna.
Gamedrive in een private game reserve is aan te raden boven een game drive in kruger park zelf.
Kaapstad is ook een geweldige stad. Neem de hop on hop off bus en mis niks.

Gereisd met partner in november 2009
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Zuid-Afrika is perfect te ontdekken met auto en tent.

  • Zuid-Afrika
  • 09 January 2017

Wij zijn 11 keer in Zuid-Afrika geweest en hebben daar ca. 40.000 km rondgereden. Van Blyde River Canyon,Kruegerpark, St.Lucia,Coffee Bay, Port Elisabeth, Garden Route, Capetown, Lamberts Bay, Ceder Gebergte, Lesoto, Drakensberge, Champagne Vally, Royal Natal, Golden Gate, Joburg, Tsipsie, ect. ect. En nog steeds zijn we niet uitgekeken op Zuid-Afrika. Nooit problemen gehad. Managua staat nog op ons lijstje. We hebben in sedans alsook in 4x4 gereden. Magnifiek allemaal. Om verliefd op te worden.

Gereisd met partner in maart 2005
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,5

Een droomreis door Zuid-Afrika

Begonnen in Johannesburg, fietsen door Soweto plus apartheidsmuseum. Door naar Pretoria. Statue Nelson van 9 meter. Drakensbergen wat een geweldige en overweldigende natuur. Vervolgens Kruger. Spotten... spannend en mooi. Door via Swaziland naar st. Lucia. Nijlpaarden spotten. Vliegen van Durban naar Port Elizabeth en vandaar door naar Addo. Hermanus, Oudshoorn, Knysna, tuinroute route 62 Kaapstad. Teveel om op te noemen. Je MOET het zelf ervaren. Super gaaf inclusief de mensen, bezienswaardigheden.

Gereisd met gezin in juli 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,2

Geweldige roadtrip door de Westkaap en een stukje Noordkaap

  • Zuid-Afrika
  • Autorondreis Autorondreis
  • 10 October 2016

Veel prachtige wegen gereden, genoten op plaatsen waar anderen niet kwamen en ons steeds weer laten verrassen door de buitengewone natuur.
Verhalen op: http://tochweerafrika.blogspot.nl

Gereisd met partner in augustus 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,5

Fantastisch land om op eigen gelegenheid te ontdekken

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 10 October 2016

5 X geweest, cape town blijft een mooie stad. Golden gate nationaal park met Clarens als stop is bijzonder, de swartbergpas bij Oudshoorn.
Mooiste strand cape Fidal st. Lucia.
Addo elephant park voor heel veel olifanten.
De B&B zijn altijd geweldig. Vlg jaar maar weer.

Gereisd met partner in februari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Een geweldige ervaring

Wij zijn met een groepsreis 22 dagen met fox door zuid afrika. Dit was echt een geweldige ervaring. Super leuke accomodaties en de wildparken waren echt voor mij de pluspunten
Big 5 gespot en we waren met een hele gezellige groep dus zeker een aanrader! Leuke excursies , let wel op die zijn vaak optioneel dus extra betalen maar dat is het zeker waard. Wel veel reizen maar dan krijg je ook wat. Ik zou zo weer terug willen. Super lieve leuke mensen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Veel diversiteit in cultuur en natuur.

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 10 October 2016

robben island was erg indrukwekkend
ook de parken waten top. Hluhluwe en Swaziland zijn aanraders.

Gereisd met gezin in augustus 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

De 5e keer Zuid-Afrika was super!!!!

  • Zuid-Afrika
  • Fly-drive Fly-drive
  • 13 April 2016

De Karoo♥♥♥♥

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
5,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,5

Een fantastische, indrukwekkende reis, een droom in vervulling!

28-Daagse Easy Going rondreis van Johannesburg - Port Elizabeth naar Kaapstad
Een prachtige indrukwekkende reis met vele excursies in- en exclusief. Een rollercoaster van ervaringen en indrukken die we niet hadden willen missen, een droom die in vervulling is gegaan. Een prima combinatie van wildparken, natuurschoon, historie, arm en rijk, bezienswaardigheden en genieten van alles. De accommodaties waren allemaal prima, maar de meest sfeervolle en aparte locaties waren juist de niet hotel kamers. Een reis die we niet meer gaan vergeten en een geweldige indruk op ons hebben gemaakt. De reis is meer dan geslaagd, door de omgeving en ervaringen, en zeker niet in de laatste plaats door onze geweldige reisleider Joop, onze top buschauffeur AJ, en het 28 koppige reisgezelschap!!!

Gereisd met partner in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,0

Super rondreis langs de West-Kaap

Mooie rondreis van 16 dagen, eerst langs de kust naar het oosten en vervolgens bovenlangs terug naar Kaapstad. Verschillende accommodaties gehad die stuk voor stuk super waren. Verschillende wildparken bezocht, met ieder weer een eigen verhaal en soorten dieren. De kuststrook en de garden route is erg mooi en afwisselend qua natuur. Ten slotte Kaapstad zelf. De Tafelberg is echt een natuurwonder en het uitzicht vanaf boven is adembenemend! De stad is echt een wereldstad met het Waterfront als toeristisch middelpunt.

Gereisd met partner in januari 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Waanzinnig mooie rondreis door noord/oost Zuid-Afrika

Met de auto een 19 daagse rondreis gemaakt. Ongeloofljk genoten van landschap, de natuur, de dieren, de mensen en het weer.
Swaziland bezocht en ook hier genoten van lokale bevolking en mooie omgeving.
Dragensbergen zijn een aanrader en natuurlijk de panoramaroute is een echte aanrader.
Al met al hart deels verloren aan dit mooie land..........
De plannen voor volgende reis liggen al klaar.....

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Prima reis en een uitstekende reisleider en buschauffeur

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 22 January 2016

Kan deze reis aan iedereen aanraden

Gereisd met gezin in juli 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Prachtige Rondreis

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Djoser
  • 22 January 2016

Ik ben naar zuid-Afrika geweest met mijn ouders en zusje, als laatste reis met zijn vieren.
Dit was onvergetelijk! De natuur is zelfs in de winter prachtig en het land is rijk aan geschiedenis. Voor iemand die op vakantie gaat om cultuur op te snuiven en bereid is verder te kijken dan wat wij denken te weten over de bevolking, kijkt zijn ogen uit en komt heel rijk terug. Het is een land waar ik mij ondanks alles heel erg thuis voel en heel graag nog een keer naar toe zou willen gaan. Daarnaast zijn er OA in Kaapstad meer dan genoeg activiteiten te doen, waaronder duiken met haai. Kortom, Ga er heen!

Gereisd met gezin in augustus 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Veelzijdig Zuid Afrika

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Oad Reizen
  • 20 January 2016

Heel indrukwekkend en afwisselend. Natuur, cultuur en steden. Natuurlijk het Krugerpark, maar ook Addo Elephant park, gaaf om hier rond te reiden en dieren te spotten. hluhluwe park, mooie natuur echt een aanrader. kaapstad op het eind om lekker bij te komen, heerlijk eten en mooie stranden. Boulders bay, gek om pinguïns op het strand te zien. En natuurlijk Robben island, mooi om het verhaal te horen van een ex gevangene die hier daadwerkelijk heeft gezeten.

Gereisd met partner in september 2007
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,8

Mooi divers land met veel mogelijkheden

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met Riksja Kids
  • 20 January 2016

Mooie rondreis gemaakt door zuid Afrika met Riksja Travel. Op maat gemaakt programma helemaa naar onze wens, super. We hebben ontzettend veel diversiteit gezien deze reis, dit sprak ons erg aan. Een aanbeveling voor iedereen! Zuid Afrika is erg toegankelijk omdat je mrt de huurauto prima je weg kunt vinden. Accommodatie zijn super!

Gereisd met partner in augustus 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
5,0
Stranden
5,0
Steden
4,0
Eten & drinken
3,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,2

Superrondreis van Johannesburg naar Kaapstad

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met NRV Holiday
  • 12 January 2016

Op 16 november 2015 vertrokken voor een droomreis naar Zuid-Afrika. Hier mijn verslag van de 21-daagse rondreis;
De eerste week zit er op en wat heb ik veel gezien en meegemaakt. Na een eerste goede nachtrust was er een prima ontbijtbuffet. Het was alleen erg ongemakkelijk om alleen aan een tafeltje te zitten. De groep moest elkaar nog leren kennen natuurlijk en die aansluiting was er daarom nog niet. De groep bestaat uit 28 mensen. Een moeder met dochter, een echtpaar die een alleenstaande vriend heeft meegenomen en verder zijn het stellen van ca. 45 tot zo'n 75 jaar waarvan 2 Belgische echtparen.
Inmiddels kan ik zeggen dat het een leuk gemêleerd gezelschap is en ik heel veel met moeder en dochter uit Brabant optrek. Heel gezellig.
De 2e dag naar Johannesburg was erg interessant, Mandela, townships in Soweto, het is allemaal langs gekomen. Eind van de middag borrel op terras met gedeelte van de groep en weer heerlijk eten en drinken natuurlijk...een glas wijn kost maar 20 rand wat neer komt op zo'n 1,40 euro. Dusse...dan weet je het wel. Diner komt op 150 rand, ongeveer een tientje, en het eten is erg lekker....veel braai, verse groenten, zoete aardappelen, toetjes....pfff...ik kom kilo's zwaarder thuis.
Afijn,na Johannesburg richting safariparken. De eerste avondsafari was het meest geweldige. De foto's op FB lieten dat al zien. Spectaculair hoe die 2 leeuwen die giraffe aan het eten waren. Er stonden wel 3 of 4 jeeps omheen maar het interesseerde die leeuwen helemaal niet. Zij zijn gewend aan die jeeps, je mag alleen niet gaan staan of camera buiten boord steken en vooral stil zijn. Het zijn toch echt de koningen van de jungle...onaantastbaar..en voor niemand bang. Op weg naar het prive-park in timbavati wat grenst aan het Krugerpark, zagen we al een luipaard aan de andere kant van het hek. Aan onze kant stond een klein bokje te mekkeren. Wat een prachtig gezicht.
Het luipaard had wel trek in dit lekkere hapje maar kon er niet bij.

De rangers houden trouwens onderling contact zodat de auto's die in de buurt zijn op de hoogte blijven van waar er wat te beleven valt. We hebben 4 van de 5 big fives gezien. De volgende morgen erg vroeg op voor de dagsafari. Half 5..dat viel niet mee.
Deze dag viel ietwat tegen. Niet zo veel wild gespot.
Naast mijn huisje hield het park op. Vanaf de veranda spotte ik nog een wrattenzwijn, bokken en apen. Die aapjes waren zo nieuwsgierig dat er zelfs ééntje binnen wilde komen.
Volgende morgen weer vroeg op. De panorama route gedaan. overweldigende natuur. Veel stops met stalletjes langs de kant waar van alles te koop was..en ooh...wat heb ik me al weer vaak laten verleiden. En het is nog maar de eerste week.

De dag eindigde bij de mooiste lodge tot nu toe:de Geckolodge bij Hazyview. Zo jammer dat het dan maar voor een nacht was...en nog een korte ook want om half zes werden we weer opgehaald voor een safari in het zuiden van Krugerpark.. om 4 uur 's nachts werd het noodweer. Geweldig mooi onweer met complete stortregens...daar stond ik dan onder het afdak van mijn lodge met een kop koffie om 4 uur in de morgen te genieten. Dus deze ochtendsafari was grotendeels regenachtig maar toch weer geweldig. Om 11 uur klaar en overgeheveld van jeep naar bus om richting Swaziland te rijden. Daar een traditionele dansshow bijgewoond.
Vanmorgen na het ontbijt naar een glasblazerij. Prachtig glaswerk en natuurlijk olifantjes en pinquins gekocht. En dan nog....ik zag zóveel mooi glaswerk maar het wordt een beetje moeilijk meenemen allemaal.
Inmiddels bij de volgende lodge aangekomen bij het hluhluwe-umfolozipark. Moeilijk uit te spreken maar ik heb me laten vertellen dat het makkelijker gaat met een paar wijntjes op dus moet straks maar gaan innemen.
We zitten midden in de bush en hebben nu slechts even en beperkt wifi..
Morgen weer om half 6 op voor een ochtendsafari en daarna naar het st. Luciameer voor de hippo's. Hoezo vakantie...maar ben weer benieuwd....verslag volgt...
De safari in het Hluhluwe park (inderdaad lukte het na een paar wijntjes om dit goed uit te spreken; sloe-sloewi) maakte de big five compleet..., daar hebben we meer neushoorns dan impala's gezien. Het was jammer genoeg een te korte safari....in 3 uur zie je maar een fractie van het 96.000 ha grote gebied.
Na de koffiestop zat ik voorin naast de gids en had dus een prachtige view. In de verte nog 2 leeuwinnen gespot en ook mooie roofvogels, buffels, olifanten, zwijnen en uiteraard klein wild.
De boottocht op het meer van St. Lucia was een heerlijke afwisseling. Terwijl we van een buffet-lunch genoten met een heerlijk glas witte wijn, lagen de hippo's te soezen in het water. Ook hebben we krokodillen gespot natuurlijk maar zodra de boot dichterbij kwam, verdwenen ze onder water. En dat was troebel helaas. Dit komt mede door de extreem lage waterstand. Het schijnt in 28 jaar nog niet zo droog te zijn geweest. Het is nu regenseizoen maar daar is weinig van te merken. Het is zonnig en erg warm.
Weer terug bij de lodge nog een uurtje gewandeld, op zoek naar giraffen en zebra's maar helaas. ..
De volgende morgen had ik meer geluk. Het is om 4 uur al licht en om 5 uur liep ik in de eerste warme zonnestralen alweer buiten, gewapend met mijn mobieltje. Op het open terrein lag een giraf te slapen. Gaaf zeg...er stonden nog 2 vroege medereizigers bij, die al aan het fotograferen waren geslagen. Voordat ik dicht genoeg genaderd was om foto's te kunnen maken, was hij helaas alweer opgestaan. Maar ik heb mooie foto's gemaakt Wat geweldig toch.
Na een heerlijk ontbijt, waarbij we gezongen hebben voor Wim die 76!! jaar werd, de bus in voor een lange rit van zo'n 500 km naar de Drakensbergen. Onderweg vertelde onze reisleidster Suzette het verhaal van Nelson Mandela. Ik wist bv niet dat hij rechten gestudeerd had en advocaat was geworden om de blanke wetten te kunnen begrijpen. De wettelijke reden dat hij opgepakt werd, is dat hij sabotage had gepleegd. Hij had opdracht gegeven om bommen te plaatsen en er zijn daarbij doden gevallen. Het was een indrukwekkende inleiding voor de plaats waar wij onderweg zouden stoppen; de plaats waar hij opgepakt is en voor 26 jaar opgesloten zou worden.
Onze (crepe) Suzette vertelt in de bus ontzettend veel over het land, reuze interessant maar het wordt snel te veel. Je neemt het niet allemaal op. En daar heeft gelukkig het hele gezelschap last van, dus - neeee allemaal- , het ligt echt niet alleen aan mij!!

Bij Howick dus het Mandela-museum en gedenkteken bezocht. Er is een waar kunstwerk gemaakt van zijn gezicht. Van afstand zijn het stalen pijpen, bij het naderen ga je het gezicht van Nelson Mandela herkennen. Geweldig mooi. Net als het museum met tv beelden, zijn geschiedenis en de foto's.
Daarna de bus weer in naar de watervallen. Prachtig natuurlijk maar we kregen maar een kwartiertje voor het foto-momentje en er waren uiteraard weer veel stalletjes en winkeltjes. Erg commercieel, dat wel. Deze tijdsdruk was overigens wel ergens goed voor; mijn portemonnee! Geen tijd om te shoppen, maar je voelt je zo af en toe wel een Japannertje met camera in de aanslag die in een paar weken tijd heel Europa doet!

Afijn, verder op weg naar de Drakensbergen, een prachtig natuurgebied. Daar gaan we een excursie naar de Sanipass en Lesotho maken (weer leuk voor de stempels in je paspoort)
Deze keer verblijven we in een groot resort, minder sfeervol maar functioneel. Met wasservice, waar ik dankbaar gebruik van heb gemaakt. Door de jarige Wim en zijn vrouw werden we getrakteerd op een borreltje voor zijn verjaardag.
We zaten buiten op het terras en inmiddels al half 8. Tijd om te eten. Maria, Margje en ik (de 3 M's) bedankten voor een tweede rondje. We waren moe van de lange busrit en een tweede glas wijn op hongerige maag, gaat niet goed..
Wij gingen aan het meest uitgebreide buffet van deze reis tot nu toe. Super, je kon verse groenten en kip laten roerbakken, er stonden bakken met boboti, curry en kip, de kok sneed verse beef, lam of varkensvlees voor je. Er was rijst, gebakken schijfjes aardappel, mie, spinazie, bietjes, boontjes, salades en natuurlijk een toetjesbuffet. Daar hebben wij met z'n drietjes een goede fles rode wijn bij open laten trekken van maar 7,50 euro!!! Een hele fles hé....we hebben dus weer heerlijk en teveel gegeten.

Woensdag 25 november naar de sanipas. Eigenlijk was het een vrije dag met deze excursie als optie.
Achteraf wel beetje spijt dat ik'm gedaan heb. Het was werkelijk adembenemend mooi en op 2875 meter de lunch gebruikt maar ik kon zittend slapen, zo moe. We waren met 4wd jeeps, 5 stuks met 5 mensen elk...ik zat tussen Chef en de belg Albert ingeklemd. Door het slechte wegdek werden we aardig heen en weer gehusseld en dienden de beide heren wel als prima stootkussentjes...
In Lesotho in een stinkende, donkere hut vertelde de gids het een en ander over de herders die daar een half jaar op zo'n 3000 mtr hoogte hun kuddes lieten grazen. Die herders zagen er niet uit. Bivakmutsen tegen de koude wind, groene kaplaarzen(!), deken om, wat een leven zeg. In die hut stond een pan op het vuur met brood erin. We moesten een stuk brood en bier proeven. Het brood was lekker, voor het bier in een tinnen kopje heb ik bedankt; met z'n allen uit een zo'n kopje, en dat vieze bier, nou nee.
Het was daarboven ook koud. Ik vond het er troosteloos en desolaat uitzien. Het was boven de boomgrens en het leek wel een maanlandschap. Brr...we lunchten in een soort skihut. Dat was weer grappig. Er kan 's winters zeker geskied worden in de bergen maar niet hier in de Drakensbergen. Dat is namelijk Unesco werelderfgoed.
Na de (warme) lunch weer retour. 45 km afdalen met scherpe haakse bochten over grindpaden... het was een gratis Zuid-Afrika massage.
Gelukkig had ik aan het eind van die middag een afspraak voor een echte massage geboekt. Daar kwam ik van bij zeg. Daarna een warme douche, en ik was er weer klaar voor.
Gezellig gegeten met M en M met als afsluiter koffie met een lekker drankje ernaast. Een Ammehoela!!! Dat heet echt zo...

Om half 10 ging bij mij letterlijk en figuurlijk het licht uit. Voor donderdag de 26e weer een rit van 500 km voor de boeg.
De "die hards" onder ons die veel groepsreizen maken, vinden dit tempo nog redelijk rustig!! Geloof me, het is hard werken maar ik had het voor geen goud willen missen.

Donderdag 26 november.
Tijdens de lange busreis vertelt Suzet onder andere over tradionele stammen in Oud Transkei en de besnijdenis van jonge mannen, zonder verdoving (!) Gelukkig geen besnijdenis bij de vrouwen, dat dan weer niet. Verder wel lekker geluncht onderweg. Springbokcarpaccio...weer eens wat anders,
Om 5 uur aangekomen in Umnenga Lodge in East Londen. En beetje jammer...het regent.
In het Inkwenkezi Private game reserve hebben we wel een heel bijzondere safari gehad: Een ontmoeting met witte leeuwen. Het zijn geen albino's maar missen een bepaald gen, heb ik me laten vertellen. De ene helft van de welpen is wit, de andere helft lichtbruin. Het was een grote familie en wat waren ze mooi.
We hadden daar nog uren kunnen blijven wat mij betreft. Ook troffen we een grote groep giraffen aan. Zo bijzonder; 1 giraf wilde de jeeps niet doorlaten en bleef steeds de eerste jeep blokkeren. Hij wilde duidelijk zijn kudde beschermen.
De eerste en laatste safari van deze reis waren echt het mooiste. Geweldig!
Na deze safari dus een middag vrij maar helaas was het wel bewolkt. In plaats van een middag bakken op t strand, werd het een strandwandeling. De golven van de Indische oceaan waren behoorlijk hoog. Prachtig gezicht natuurlijk.
Het had die nacht en vroege ochtend nog erg geregend maar tijdens de safari en de rest van de dag bleef het gelukkig droog, wel was het wat frisser dan de afgelopen weken.

Zaterdag 28 november reden we onder een staalblauwe lucht, naar Graaff Reinet. Rond half twaalf ging er een alarmpje af bij onze buschauffeur Klein Boy. Oeps, mankement met koelwater. Plan B ging in werking en terwijl Klein Boy (met behulp van een zakmes van passagier) een lekke leiding inkortte, ( of zoiets) hebben wij bij een onwijs leuk poppenhuisachtig restaurantje, onze vervroegde lunch genuttigd.
Daarna zonder verdere tussenstop via de prachtige tuinroute naar onze eindbestemming (Krysna) van deze dag gereden zodat we nog iets aan onze namiddag hadden.

Met het ongedierte valt het gelukkig mee.
Ik had het idee dat het tijdens de schemering heel erg zou zijn met die muggenzwermen. Vooral de eerste week heb ik met Deet gesmeerd (vies goedje trouwens), maar er zijn weinig muggen. Dit komt vooral omdat het -in met name het noorden-zo droog is. Voor de zekerheid sliep ik wel onder de klamboe als die aanwezig was.
En wel griezelig, Hennie en Chris hadden vorige week een schorpioen in hun lodge....ik geloof dat ik de hele tent bij elkaar had gegild. Ik wil ook absoluut niet denken aan de grote spinnen die hier rondlopen.

Zondag 29 november
We hebben gisteren the valley of desolation bezocht en het was echt spectaculair!! De mooiste zonsondergang ever. Tijdens de 1 minuut stilte hoorde je de prachtigste vogelgeluiden en het was wel zo'n bijzondere ervaring. Er werd wijn geschonken en geproost. Daar zorgde onze onvolprezen reisleidster Suzette weer voor.
Ik vroeg nog een minuut stilte omdat ik het graag wilde filmen met alleen die vogelgeluiden. Helaas was deze minuut hiervoor tekort. Maar toch, .... het was sprookjesachtig.

Zondag en maandag waren we in Knysna. Een ongelooflijk gezellig havenplaatsje waar we op maandag de walvissentocht zouden doen. Helaas. ...helaas...er stond teveel wind om uit te varen. Wel erg jammer maar een ochtend strand was een heerlijk alternatief. Hoge golven in de branding en niets zo leuk om daar in te duiken.
Om 1 uur genoeg zon gehad, pfff, ondanks smeren toch verbrand...het gaat hier erg hard.
Wij hadden van Suzette een telefoonnummer van een taxi gekregen en na een lichte lunch stapten we bij Jonny in de taxi. Eerst naar het hotel en douchen, , daarna haalde hij ons weer op, om ons af te zetten in het centrum van Knysna.
Na ruim 2 uur gewinkeld te hebben zijn we afgezakt naar de haven (waterfront zoals ze dat noemen) en hebben we met z'n drietjes heerlijk lang op het terras zitten eten en kletsen.
Daarna onze Jonny weer gebeld, en die bracht ons rond 10 uur weer netjes thuis. Heerlijk zo'n prive-chauffeur.
Het was een bijzonder relaxte en ook weer bijzondere dag.

Het is dinsdag 1 december. Na weer een overvloedig ontbijt met springbrood (geroosterd brood) en gebakken eieren, rijden we richting Oudtshoorn. Het is bewolkt en klam.
Een half uur later is het weer blauw en horen we dat het in Oudtshoorn 37 graden wordt vandaag. Straks snel de korte broek aan en heel goed smeren!!!

We hebben op dinsdag 1 december een struisvogelfarm bezocht in Oudtshoorn. Het was bloedheet maar toch erg leuk. We kregen een leuke rondleiding en uitleg over hoe en wat er gebruikt wordt van de struisvogels. Prachtig leer, de veren en natuurlijk het vlees. Gelukkig was het een kleinschalig gebeuren. We hebben een kleintje van een paar dagen oud bewonderd en daarna liepen we naar de buitenterreinen voor de volwassen exemplaren. Ze kunnen wel zo'n 45 jaar oud worden.
Optioneel kon je nog een ritje maken op de rug van zo'n beest, maar dat deed gelukkig niemand want het is toch een soort van
Dierenmishandeling . Er was ook een winkel bij, maar de leren tasjes en portemonnees waren wel erg duur. Gelukkig vond ik een heel mooie lavendelblauwe sjaal met struisvogels.....pfff...toch weer wat gescoord want stel je voor, haha.
We hebben daar ook geluncht. Dat was weer prima geregeld door onze Suzet. In de bus kreeg je het menu aangereikt en moest je aankruisen wat je wilde eten en dat werd vast doorgebeld zodat de lunch voor 28 man redelijk snel verliep. Zelfs wat je wilde drinken werd genoteerd.. Hulde hoor....
Uiteraard stond er struisvogelbiefstuk op het menu maar op t tijdstip van aankruisen moest ik er nog niet aan denken, en-hypocriet natuurlijk, ik vond het ook naar idee om dit te gaan eten....maar wat had ik spijt zeg. Het zag er zalig uit en zo smaakte het ook begreep ik van anderen...
Ons hotel Thurnberry Lodge was mooi...ik kreeg zelfs nog een grotere kamer en ook fijn, airco en wifi. We hebben heerlijk gegeten bij een authentiek ZA restaurant waar ik weer van een overheerlijke bobotie genoten heb. En de rekening was helemaal een lachertje. Het dessert was van de zaak omdat ze een foutje met de reservering hadden gemaakt en we moesten de man 100 rand (ca 7,00 euro) afrekenen, inclusief een fles heerlijke wijn!

De volgende dag een laatste lange rit naar Stellenbosch. Onderweg passeerden we prachtige bergpassen en genoten van de geweldig mooie natuur.
De lunch gebruikten we onder de druivenranken en daar is ook een groepsfoto gemaakt.
Rond een uur of 3 kwamen we op het schitterende wijndomein Webersburg en hebben daar champagne, witte, en rode wijn geproefd, hik!.
Ons overnachtingsadres in Stellenbosch, was een erg luxe NH hotel. Ik had een grote kamer met kingsize bed, waar ik dus overdwars in lag. Jammer dat dit ook maar weer voor een nacht was.

En toen brak de eindbestemming aan; Kaapstad.
De Tafelberg was onbeschrijflijk mooi. Dit kun je niet uitleggen; dat moet je beleven. Uiteraard Robbeneiland bezocht. Dat viel een beetje tegen maar wat het goedmaakte was dat we onderweg een walvis hebben gespot. Het ging te snel om een foto te maken want de ferry stopte uiteraard niet, maar het was geweldig.
Vrijdags volgden achtereenvolgens nog de pinquins, robben-excursie en Kaap de goede Hoop. En daar hebben we ook (officieel) afscheid genomen van Suus en Kleinboy. Ze had flessen champagne meegenomen, en daar waar de Indische en de Atlantische oceaan samenkomen hebben we getoast op deze prachtige, goed verlopen reis.
KleinBoy moest de volgende dag met de bus terug rijden naar Johannesburg en Suus had de volgende dag ook alweer een groep die zij 5 dagen door Kaapstad moest gidsen.
Met Suus nog een wijntje in het hotel gedronken als afscheid. Het was een soms strenge maar geweldige gids die alles voor je regelde.

De laatste dag hebben we onszelf uitslapen beloofd. En mijn kamer was een slagveld. De vorige avond hadden we laat gegeten in een superleuke tent met live-band en ik had daarna geen zin meer om de koffer te pakken. Dat moest dus 's morgens.
Was benieuwd of het zou lukken, alle souvenirs moesten toch mee. Nou,…..dat werd wel een dingetje, haha...en het erge was dat de koffer ook al ingescheurd was door het gesleep en gezeul elke dag. Maar...ik kreeg het er redelijk in...pffff...maar wel bang dat ik overgewicht zou hebben ( van mezelf wist ik dat al na 3 weken lekker eten en drinken) maar goed, we gingen het wel zien op de luchthaven.
Met M en M de laatste foto's gescoord en de "hop on, hop off" dus genomen. Bij het prachtige strand Houtbay als ik het me goed herinner, koffie gedronken en inmiddels zagen we dat het 42 graden was!!?!
Zo'n laatste dag ben je er dan wel klaar mee hoor. Helaas was er geen zwembad bij het hotel anders hadden we daar nog kunnen poedelen. Na het eten een beetje opgefrist in de toiletten van het hotel en daar gingen we dan om half negen richting vliegveld.
En waar ik al bang voor was; overbagage....help.....moest in een ander koffertje wat overgeheveld worden. Het zweet brak me weer uit, het was wel 5 kg teveel he...
Ik had ook (achteraf) een belachelijk grote houten schildpad gekocht met babyschildpadje op de rug ( hoe verzin je het, wat een kitch he) maar dat was op een van de eerste dagen. Dat ding woog 2 kg....die heb ik toen maar aan die knul gegeven die mijn koffer moest insealen, weg er mee, haha. Leuk als je koffer dan weer open moet zeg....maar het is uiteraard goed gekomen want ik had echt geen zin om zo'n 80 a 90 euro te moeten betalen voor overgewicht...

Om half een vertrokken voor een vlucht van 11 uur en een kwartier. En dat had ik dan weer: zit ik aan t raam met naast mij een giga-dikzak! Die nam zowat de helft van mijn ruimte in...lekker dan.
We hadden een voorspoedige vlucht en kwamen een half uur eerder op Schiphol aan. We stonden al snel bij de aankomstband en wat bleek….een hele container met koffers zoek…jawel.
Na zo’n 3 kwartier kwam men melden dat deze container bijna op een transfer-vlucht naar Canada was gezet….pfff….had ik meteen maar doorgegaan, haha.
Maar voor nu was het mooi genoeg. Het uit je koffer leven, lange, vermoeiende dagen, heus…het was het allemaal waard maar het is ook weer heerlijk om thuis te zijn. Gelukkig hoef ik pas vrijdag weer aan het werk, dus kan lekker nagenieten en de kerstboom optuigen!!.

Het was echt een droomreis, alleen zal ik de volgende keer een singlereis boeken. Nu had ik mazzel dat ik kon aansluiten bij twee gezellige dames maar anders is het soms toch wat eenzaam tussen al die stellen.

Lieve groet allemaal,
Marja Springintveld

Alleen gereisd in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,8

Rondreis zuid afrika

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 10 January 2016

het was een geweldige ervaring. een om nooit te vergeten!

Gereisd met partner in januari 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Zeer diverse, verrassende en adembenemende rondreis.

Zuid-Afrika is een land met een ontzettende diversiteit aan landschappen. Eigenlijk kun je er alles vinden. Mooie stranden, gebergtes, woestijn, bruisende steden, wild parken en adembenemende canyons. Daarnaast heeft het een hele bijzondere geschiedenis, waarbij de apartheid uiteraard een zeer belangrijke rol speelt. Tijdens een reis naar Zuid-Afrika mogen de Drakensberg, Blyde river canyon, wild parken, het apartheidsmuseum, Soweto, Stellenbosch/Franshoek en Kaapstad zeker niet ontbreken.

Gereisd met vrienden in juni 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,3

Fantastische trip van 3 weken door Zuid Afrika

Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad. Veel natuur gezien en veel wild gezien.

Gereisd met partner in september 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
5,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

The king of the jungle

  • Zuid-Afrika
  • 08 January 2016

Zuid-Afrika is werkelijk prachtig en heeft alles wat je maar zou willen tijdens een rondreis. Een waanzinnige cultuur, ongerepte natuur en prachtige stranden. Een grote aanrader is het Krugerpark nabij Johannesburg waar je de kans krijgt om oog in oog te staan met the 'king of the jungle'. Een safari tocht naar de Big Five is dan ook zeker een aanrader! Met een bustocht of treinreis kan je vanuit Johannesburg door naar Kaapstad waar je één van de zeven wereldwonderen kunt bezichtigen; de beroemde Tafelberg. Het uitzicht vanaf boven is werkelijk adembenemend. Ook is het zwemmen met haaien een beroemde activiteit in Kaapstad en is het aan te raden om een Kaapse wijnstreek te bezoeken. Het eten is niet prijzig in Zuid-Afrika, de excursies daarentegen zijn iets duurder. Al met al is Zuid-Afrika een geweldige bestemming voor een rondreis, huwelijksreis of zelfs zon-vakantie!

Gereisd met partner in maart 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Once in a lifetime experience

We started of in Johannesburg and drove straight away to kosibay east of the country. We stayed there for three days and went snorkling at the beach, which was so quiet that it was nearly private. Afterwards we drove further to Zwaziland and stayed in a reserve for one night in the middle of the wilderness. This was amazing. Then we stayed in Kruger for about four days and stayed in the different camps and spotted the big five with all their kids. An unbelievable experience to share with the family. And finally we drove into the dragon mountains which was the end of our trip before driving back to Johannesburg. I'd strongly advise travelling to and through Africa!

Gereisd met gezin in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Super tijd in Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 08 January 2016

Ik ben naar ZA gegaan om daar 5 maanden stage te kunnen lopen. Voor een lange tijd heb ik "vast" gezeten op een groot terrein waar onderzoek werd uitgevoerd voor conservation. Daarnaast heb ik het geweldige kruger national park kunnen bewonderen + de big 5 gezien (must do!!) En ik ben naar het mooie en gezellig vic falls geweest. Er is zoveel meer te zien in afrika. Ik raad het zeker aan om een keer naartoe te gaan, helemaal als je van natuur en outdoor activiteiten houdt. Daarnaast vond ik het ook erg inspirerend om de manier van leven van de lokale bevolking van dichtbij te mogen zien. Ik wil dan ook sowieso nog een keer terug, maar er zijn nog veel meer andere landen die ik graag zou willen zien.

in april 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Zuid afrika is waanzinnig!!

  • Zuid-Afrika
  • 08 January 2016

Mijn eerste verre reis alleen. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Zuid afrika zit in mijn hart en ik zal zeker een keer terug gaan en raad het echt íedereen aan om er heen te gaan!
Eerst tour gedaan via nomad tours van Johannesburg naar port elizabeth! Heel divers en vooral heel gaaf, in een enorme truck door het ruige landschap. Panoramaroute, kruger, Swaziland, Lesotho, Drakensbergen, Durban en addo. stuk voor stuk hoogtepunten. Lokale tourleader en kok. Heerlijk om s avonds bij de truck samen te koken en s avonds in je tentje te kruipen onder de Afrikaanse sterren!
Vervolgens vrijwilligerswerk gedaan in de townships van port elizabeth, unieke ervaring. Besef me goed dat ik in die korte tijd dat ik daar was absoluut geen verschil heb kunnen maken, heb me helpend op gesteld en heb veel praktische ondersteuning kunnen bieden in die weken bij een lokale crèche (30 kinderen in een garagebox, met een leidster).
Vervolgens mijn reis met de baz bus vervolgd richting kaapstad, hermanus, knysna en diverse andere stops gemaakt. Maar kaapstad is een stad om niet te vergeten, wat een bruisende stad is dat. Niet te vergelijken met de rest van zuid afrika!

Zuid afrika heeft alles: stranden, cultuur, natuur, bruisende steden en waanzinnig aardige mensen. Als vrouw alleen me geen moment onveilig gevoeld, uiteraard wel aan de adviezen gehouden door niet s nachts alleen op straat te lopen!

Alleen gereisd in juli 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Geweldige ervaring

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met de Jong Intra
  • 07 January 2016

Een geweldige rondreis gehad in Zuid-Afrika. Hele bijzondere dieren mogen zien in de verschillende wildparken waaronder het krugerpark, de tafelberg beklommen, robbeneiland bezocht, walvissen gespot en nog veel meer bijzondere dingen!
Kortom een vakantie om nooit meer te vergeten.

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,7

Zuid-Afrika is adembenemend!

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met TUI
  • 07 January 2016

Zuid-Afrika is de mooiste plek waar ik tot nu toe ben geweest. De hoogtepunten waren de sightseeings zoals Cape point, De Tafelberg, Kaapstad en de wijnstreek Stellenbosch. Helaas heb ik verder niet veel kunnen zien ivm. de reden van mijn bezoek, namelijk een sportwedstrijd. (Zuid-)Afrika is adembenemend! Als ik de kans zou krijgen om nog een keer naar deze plek af te reizen, dan zou ik meer van de natuur willen zien en ontwikkelingsprojecten willen steunen.

Gereisd met vrienden in maart 2013
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Fantastische rondreis door Zuid-Afrika

Samen met mijn vriendin heb ik een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt. We hadden een direct vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Laat in de avond kwamen we aan en werden direct naar de lodge gebracht. We besloten de volgende dag naar Lion Park in Johannesburg te gaan. Het was leuk om de leeuwen van dichtbij te kunnen zien.

De derde dag deden we de Panorama route. Dit is zeker een aanrader en was voor mij wel een van de mooiste dingen van de reis. Je komt veel watervallen, vergezichten en prachtige rotsformaties tegen. Dag 4 en 5 stonden in het teken van het Krugerpark. Hier hebben we gebruik gemaakt van een georganiseerde tour. Bij het reisbureau werd gezet dat boeken van te voren niet noodzakelijk was, maar we adviseren je dit toch te doen. We hadden geluk dat er nog net twee plaatsen vrij waren. Boek dus wel echt van te voren. Het is een fantastisch park waar we veel dieren hebben gezien. Het houdt niet op.

Op dag 6 gingen we naar Swaziland. Het was een hele beleving om de grens over te steken. Overal stempels halen en je paspoort laten zien. We waren er vrij snel doorheen, maar kunnen ons voorstellen dat je wel uren kan wachten als je in het hoogseizoen gaat. In Swaziland zelf kom je in een andere wereld. De wegen waren hier stukken beter en ook waren er veel politiecontroles.

De volgende dagen gingen we van Swaziland weer terug naar Zuid-Afrika. Uiteraard mocht een bezoekje aan Lake St. Lucia niet ontbreken. Hier krijg je 100% de garantie om nijlpaarden te zien. Ook enkele krokodillen kwamen we hier tegen. Op dag 10 waren we bij Umhlanga aangekomen, dichtbij Durban, hier was niet erg veel te doen. Wel konden we even aan het strand ontspannen.

In de buurt van Winterton verblijven we de volgende nachten. We hadden een mooie lodge. Doordat het winter begon te worden in Zuid-Afrika was het overal vrij rustig. Van de gastvrouw kregen we een gratis upgrade naar een mooi groot huis inclusief jacuzzi. Tussendoor hebben we de slagveldenroute gereden. Het is indrukwekkend om de overblijfselen uit de boerenoorlogen te aanschouwen. Trek hier een hele dag voor uit, want je legt soms grote afstanden af.

Na Winterton stond Bloemfontein op de planning. Het is mogelijk de route via de snelweg te rijden, maar wij kozen ervoor om door het Golden Gate Highlands National Park te rijden. Het scheelt je ongeveer 30 minuten tot een uur, maar het is zeker een stuk mooier. Tevens betaal je geen entreekosten. Bloemfontein is een mooie stad met enkele oude gebouwen. Toch werd ons geadviseerd om niet zelf de straat op te gaan, maar het vanuit de auto te bekijken.

De reis werd vervolgd naar kleine plaatsjes als Cradock, Graaff-Reinet en Oudtshoorn. Ondanks dat het kleine plaatsen zijn kan je er toch veel leuke dingen doen. Vanuit Cradock moet je zeker het Mountain Zebra National Park bezoeken. We raden je aan om dit met de eigen auto te doen. Het is geen groot park, maar door zelf op verkenning te gaan wordt het zoeken naar dieren een stuk leuker. Hier kwamen we zelfs 2 leeuwen tegen die net een buffel hadden gevangen. In de ochtend hadden we een excursie geboekt om rotsschilderingen in het park te bekijken. Dit raden we je niet aan, want het gaat hier om twee kleine tekeningen. Het viel ons dan ook erg tegen.

Oudtshoorn staat bekend om de struisvogels. Hier kan je veel boerderijen bezoeken waar ook shows worden gegeven. Het is mogelij kom zelfs op een struisvogel te rijden. Voor ons was dit helaas niet mogelijk, omdat het de nacht ervoor hard had geregend.

De laatste dagen verbleven we in Kaapstad. Uiteraard zijn we op de tafelberg geweest en hebben we een bezoekje aan Kaap de goede Hoop gebracht.

Al met al was de vakantie in Zuid-Afrika top. We hadden helaas de pech dat het de laatste paar dagen hard geregend had. In Kaapstad was het dan ook behoorlijk koud, maar dat konden we verwachten. In onze zomerperiode is het in Zuid-Afrika winter. Als laatste tip kunnen we meegeven om goede navigatie aan te schaffen. De eerste dag reden door de navigatie verkeerd waardoor we op in een sloppenwijk terecht kwamen. Dit wil je liever niet meemaken, want je wordt dringend verzocht om de auto te verlaten. Gelukkig konden we in alle hectiek wegrijden.

Zuid-Afrika is een erg mooi land. Graag zouden we ooit nog een keer terug willen naar dit fantastische land. Uiteraard moet je wel voorzichtig zijn en geen waardevolle spullen in het zicht houden. Het linksrijden in Afrika went eigenlijk vanzelf en hier ondervindt je nauwelijks problemen aan.

Gereisd met partner in mei 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

Een prachtig land die zoals daar zeggen met de Bush fever besmet!

  • Zuid-Afrika
  • Singlereis Singlereis met TUI
  • 07 January 2016

Ik heb daar mijn stage gehad voor 5 weken in 2014. Bij African Dream Horse Safari. Ontzettend veel geleerd, lol gehad, nieuwe vrienden gemaakt en prachtige natuur gezien met wildlife! Het is daar adembenemend mooi! En daarom ga ik dit jaar 2016 terug naar hun naar Hoedspruit. Om nog meer avonturen te gaan beleven in dit pracht land Zuid-Afrika!!! Want de Bush fever heeft me te pakken :D

Alleen gereisd in juni 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

7,8

Prachtige rondreis, veel gezien, veel gedaan!

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met D-reizen
  • 06 January 2016

Een prachtige rondreis om nooit te vergeten! Kaapstad is een geweldige stad met de Tafelberg, helicoptervlucht en een segwaytour. Maar ook een geweldig olifantenpark in Knysna en meerdere safari's in het Krugerpark.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,5

Gewoon de mooiste land in het wereld!!

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis
  • 06 January 2016

Absolute aan te raden. Reis begon in Kaapstad en langs de tuin roete naar PE. Heel mooi veel te doen. Fantastic country!! Ik zal heel graag weer er heen willen.

Gereisd met partner in december 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

9,2

Zuid-Afrika heeft alles te bieden wat je maar wilt, top bestemming!

  • Zuid-Afrika
  • 06 January 2016

Ik heb in Kaapstad gewoond en rond gereisd in heel Zuid-Afrika, Met hoogtepunten zoals de Garden Route, Panorama Route en Krugerpark.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

De tijd gaat te snel als je er 1maal bent!!

  • Zuid-Afrika
  • Familiereis Familiereis
  • 06 January 2016

Teveel.... De Tafelberg, waterfront, Greenmarket in Kaapstad! Zuidelijkste punt van Afrika, Wild Cave, Cunkel Cave(grotten) in Oudtshoorn! Krottenwijken in geweest! En nog meer...! En dat met m'n vrouw en dochters van 2en half jaar oud, en 3maand oud!! De volgende keer zonder kids!!! Om meer te zien!!

Gereisd met gezin in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Baie mooie reis door het prachtige zuid-afrikq

Ik heb de 22 daagse rondreis bij fox vakanties gedaan. We hadden een super reisleider Paul, wat een enorm gezellige en lieve man die heel veel weet te vertellen over ZA. We zijn begonnen in Johannesburg zo op kaapstad. Verschillende landschappen, culturen, wildlife, maar ook armoede gezien. Zuid-afrika heeft zoveel moois, ik kan het iedereen aanraden om een keer te gaan! Ik hoop in de toekomst nog een keer terug te gaan.

Gereisd met partner in november 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,5

Actieve rondreis door Afrikaanse cultuur en natuur

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Mambo
  • 06 January 2016

Bushcamp in Klaserie NP
Div. Hikes en gamedrives in NP.
Sportieve activiteiten in Llane NP.
Cultuur en historische trip door Durban, Soweto, Johannesburg, Pretoria.
Beachday's St. Lucia NP

Gereisd met gezin in juli 2010
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
6,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,6

Relaxed reizen

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis
  • 05 January 2016

Met de Zuid Afrika Specialist/ Nomad; reizen per overlandtruck, dan heb je een schitterend hoog uitzicht onderweg en dat is zeker bij safari's een groot voordeel. De ramen zijn groot en kunnen open. Je kan makkelijk lopen door de truck, want hij is ruim genoeg. De bagage ligt binnen in een kluis; wordt dus niet vies en in geval van nood kan je makkelijk bij je bagage. Slapen op leuke plekjes en in een echt bed, of wanneer je wilt kan je kamperen. Doordat er gegeten word bij de truck, ben je veel buiten en heb je wel het kampeer gevoel. Er werd heerlijk gekookt. De reis was zeer afwisselend; Van Johannesburg, via Swaziland en Lesotho naar Kaapstad. Onderweg veel mogelijkheden voor activiteiten als; wandelen, bungee jumpen, fietsen of gewoon niets. Echt een reis om nog een keer te doen

Gereisd met vrienden in oktober 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,2

Cruise van kaapstad naar italie

  • Zuid-Afrika
  • 05 January 2016

Onze cruise begonnen in kaapstad en bijzonder onder de indruk van alles om.ons heen..robbeneiland bezocht.de tafelberg en heerlijk gegeten in kaapstad

Gereisd met partner in april 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,8

Wisselende natuur, prachtige zee- en landdieren en uitdagende activiteiten

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met de Jong Intra
  • 04 January 2016

Bungeejumpen op de Bloukrans bridge is zeker een aanrader.
Cage diven bij Gansbaai is een once in a lifetime ervaring.
Het uitzicht punt bij de Drie Rondavels mag je niet missen.
Paragliden bij de Knysna lagoon is schitterend.
Kaapstad, de stad van je dromen!

Gereisd met vrienden in november 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,8

Een schitterende fly drive helemaal super geregeld

  • Zuid-Afrika
  • Fly-drive Fly-drive met D-reizen
  • 04 January 2016

We hebben diverse wildparken gezien en natuurlijk god's window teveel om op te noemen

Gereisd met partner in september 2011
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Een geweldige rondreis door Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • Individuele rondreis Individuele rondreis met TUI
  • 04 January 2016

Een zeer gevarieerde rondreis gedaan:
- Blyde river canyon vond ik heel erg mooi!
- Skydiven in Mosselbaai was geweldig!
- Overnachten in een boomhut met giraffen onder je balkon en slapen in een tentje aan een meer met olifanten in je "tuin"bij het Krugerpark was super bijzonder!
- Ook onder de elektrische denken in een hostel in Underberg was een leuke ervaring. Sani Pass tour was erg indrukwekkend!
- De struisvogelboerderij!
- Als juf zijnde een basisschooltje bezoeken. De directeur was zeer gastvrij!
- Kaapstad, mooie stad! Robbeneiland helaas gemist door het slechte weer :(
- Overal lekker gegeten!

Gereisd met partner in juli 2014
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Onvergetelijke reis van Kaapstad Naar Johannesburg

  • Zuid-Afrika
  • Groepsrondreis Groepsrondreis met Oad Reizen
  • 04 January 2016

Heel veel wild gezien bij St Lucia liepen de nijlpaarden in de tuin van het hotel. Geweldig.
Ik wil heel graag meer van Afrika zien.

Gereisd met gezin in augustus 2012
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

10,0

Is schitterend een een rondreis door zuidafrika

heb een auto vakantie gehad van een maand in Zuid-afrika Zwaziland Lesotho en was toen goed bevallen we hadden kruggerpark bloemenfontein drakensberg en pilanugebergte johannesburg pretoria bezocht en is zekers ook aan bevolen voor andere reizigers

Gereisd met partner in september 2016
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
10,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,0

Zuid Afrika is absoluut een aanrader voor iedereen!

We hebben de big five gezien in het Krugerpark. Kaap de Goede Hoop beklommen. Gewinkeld in Kaapstad. In een kooi gezeten bij de grote witte haaien. En nog veel meer. Kortom een zeer gevarieerde reis gemaakt.

Gereisd met partner in december 2015
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

7,8

Zuid-Afrika is prachtig

Een hele bijzondere reis in Zuid-Afrika hebben mijn man en ik gemaakt. De Big-5 spotten in Krugerpark, Kaapstad, de kust. Alles was schitterend!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,3

Zuid-Afrika, zoveel werelden in 1!

  • Zuid-Afrika
  • 08 March 2015

Van safari tot wijnroute, van walvissen en witte haaien tot pinguins op het strand.. De rijke historie van Kaap de Goede hoop en natuurlijk Nelson Mandela.. Je kan er alle kanten op..

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
9,0
Steden
10,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Puur natuur, liefde & geluk in Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 08 March 2015

Kaapstad & Tafelberg & kustroute enorm indrukwekkend. Ga vooral naar t zuidelijkste punt 'kaap de goed hoop' om walvissen te zien spelen. Kun je uren naar kijken

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Prachtig land om te reizen, ook met kleine kinderen!

  • Zuid-Afrika
  • 06 March 2015

Wij zijn 3 weken, met ons zoontje van 1 1/2 in Zuid Afrika geweest. We hebben gereisd van Kaapstad naar Port Elisabeth. We hebben alle 3 genoten van alles. Zeer mooie natuur, lekker eten en ook echt leuke parken! Het is een land waar je makkelijk alleen reist, maar wel een beetje op moet letten dat je niet in verkeerde buurten komt. Wij hebben ons iig geen minuut onveilig gevoeld.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,8

Geweldig Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 06 March 2015

We hebben tijdens onze vakantie naar Zuid-Afrika alles gedaan. Actief, sportief, cultureel en natuur. Prachtig!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,2

Onvergetelijke rondreis door Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 05 March 2015

Ik heb samen met mijn partner in 2014 een rondreis gemaakt door Zuid-Afrika. Samen met Arke hebben we bestaande rondreis uitgekozen en daarbij de accommodaties uitgekozen. Eenmaal aangekomen in Kaapstad, zijn we de eerste dag naar het Robben Eiland geweest en de stad verkent (erg gevarieerd en diversiteit aan culturen). Op de tweede dag kregen we onze huurauto en konden we eerst heel kaapstad verkennen (enkele mooie plekken: waterfront, kaap de goede hoop, boulders beach) waarna we in verschillende plaatsen van de hele kustlijn hebben overnacht (circa week). Daarna reden we via de bekende tuinroute ''Route 62'' terug naar Kaapstad waar we de tafelberg hebben beklommen (aanrader!). Zuid Afrika is niet alleen divers in culturen, de prachtige landschappen kunnen niet ontbreken. Buiten alle national parks om, reden we bijvoorbeeld in een half uur tijd vanuit de stad, langs duinen, bossen en de zee. Onwijs mooi om mee te maken en daarnaast zijn zelfs de kleinste bezienswaardigheden met borden aangegeven, alles in engels, de wegen goed begaanbaar, de mensen ontzettend vriendelijk en behulpzaam en trots op hun land, Zuid-Afrikaans goed te verstaan is en een prachtig natuur en cultuurlandschap is. Dit moet iedereen hebben meegemaakt!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
6,0
Steden
9,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Super mooie stad veel groen

  • Zuid-Afrika
  • 04 March 2015

Tafelberg, robbeneiland, kaap de goede hoop, krugerpark,panarama route e nog veel meer

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,5

Baie mooi zuid Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 04 March 2015

Ik heb samen met een vriendin een roadtrip gedaan van Johannesburg naar Kaapstad. Een trip om nooit te vergeten!De ongerepte natuur van Drakensbergen, de transkaai, safari, de mooie stranden van de garden route, een bungee jump van de bloukrans, winetastings in stellenbosch en Kaapstad!in 1 woord awesome!zeker nog een bezoek waard, zo veel moois nog te zien!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
8,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,5

Rondreis van Kaapstad naar Johannesburg

  • Zuid-Afrika
  • 04 March 2015

ik febr 2014 groeprondreis gedaan van 21 dgn. (Internationaal)
Je ziet tijdens z'n reis veel van de natuur, je stopt bij de mooiste uitzichten. We sliepen in tenten dus dan zit hè helemaal dicht bij de natuur. Op 1park liepen de zebra's om je tent dat was geweldig.
In Lesotho veel contact gehad met de bevolking.
En natuurlijk deze reis heb ik de big 5 gezien, we hebben ongeveer 5 à 6 parken bezocht dus kans genoeg.
Stranden heb ik weinig gezien zo doende een lager cijfer.
Dankzij een reisleider die zelf uit Zuid-Afrika kwam word er ook veel verteld over het land zelf.
Ga zeker nog eens terug, het is een prachtig land!!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
10,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

7,7

Prachtig land voor safari!

  • Zuid-Afrika
  • 03 March 2015

Een 21 daagse rondreis gedaan. We hebben de big five gespot in kruger national park. En nog verschillende andere parken bezocht. Ook de tafelberg en the city kaapstad is ook een mooie stad. Zuid afrika heeft veel te bieden. Een aanrader

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
7,0
Eten & drinken
7,0
Activiteiten
7,0
Reiziger icon

8,2

Veelzijdig Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 03 March 2015

Een indrukwekkende autoreis van Johannesburg naar Kaapstad, wat een mooie afwisseling! Het is een prima te bereizen per huurauto, zo kom je op de mooiste plekjes. Kaapstad en omgeving is erg fijn om af te sluiten.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Terug naar onze herinneringen!

  • Zuid-Afrika
  • 03 March 2015

5 jaar geleden hebben we elkaar ontmoet toen we er beide 5 maanden stage liepen. Komende november, als we 5 jaar same zijn willen we heel graag terug. Helaas is de auto gisteren kapot gegaan en staat het hele plan op losse schroeven. We zouden zo graag terug willen! We hebben er enorm veel gezien, van Krugerpark, johannesburg, Durban, kaapstad, tuinenroute. Wat zouden we het graag nog een keer zien!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
7,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,3

Voor ieder wat wils; natuur, wildlife, heerlijk eten en drinken, lieve mensen..en dat allemaal in 1 land!

  • Zuid-Afrika
  • 02 March 2015

Het kruger park Was fantastisch, hier heb ik zoveel mooie en bijzondere diersoorten gezien, je kijkt echt je ogen uit!

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
6,0
Stranden
6,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Singlerondreis 'Puur Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 24 February 2015

Zuid-Afrika is de wereld in één land, wordt wel gezegd. Ik heb tijdens een 17-daagse rondreis slechts een klein deel van het land kunnen zien en ben verkocht. De natuur, de historie, de mensen, de wijn. Wandelingen door nationale parken, safari's te voet, per boot en met een jeep, mooie uitzichten tijdens het rijden van de Panoramaroute en vanaf de Tafelberg, een helikoptervlucht boven Kaapstad. Allemaal plekken, momenten en belevenissen die Zuid-Afrika tot een geweldige reisbestemming maken.

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
7,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,7

Prachtig land!

  • Zuid-Afrika
  • 23 February 2015

Rondreis van Johannesburg naar Kaapstad, heleboel dieren gezien in de parken, van olifanten tot leeuwen. De Drakensbergen zij ook prachtig. Absoluut een aanrader!!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

3 weken durende rondreis door Zuid-Afrika (en Swaziland)

  • Zuid-Afrika
  • 23 February 2015

Zuid-Afrika is een perfect vakantieland met vele mogelijkheden als je van bezig zijn houdt. De safari's waren geweldig! Maar ook de natuur, de mensen, en de armoede waren erg indrukwekkend. Zeker een land waar ik nog een x naartoe zou willen.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

5,7

Zuid Afrika was geweldig

  • Zuid-Afrika
  • 20 February 2015

Zuid Afrika was geweldig prachtige natuur en Kaapstad is zo'n gave stad

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
6,0
Cultuur
4,0
Stranden
6,0
Steden
6,0
Eten & drinken
6,0
Activiteiten
6,0
Reiziger icon

8,0

Mooiste reis ooit.!

  • Zuid-Afrika
  • 20 February 2015

met je eigen auto door het krugerpark rijden er is niets mooiers net zo lang blijven staan tot je een goede foto heb. Het is een hele belevenis.! Ieder stukje natuur in zuid Afrika is anders je blijft je ogen uit kijken.! En het eten voor 5 euro ben je heerlijk uit eten geweest lekker Hollandse maaltijden.! Ook via de sanipass in Lesotho geweest met een excursie erg mooi en 1 nachtje in Swaziland zeker leuk om even mee te nemen als je er toch bent.! Zuid Afrika is echt een aanrader.!!!

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
7,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

9,6

Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 20 February 2015

De Big Five in Kruger National Park en nig vele andere dieren natuurlijk,De Taelberg ,de blyde en treur rivier Canyon,robbeneiland, Hoedt Spruit een vacantie park die de gewonde leeuwen verzorgd en de weesjes opneemt , het was geweldig maar weer al veel te lang geleden , het was de eerste reis samen met degene die nu mijn man is fantastische ervaring

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,6

Zuid-Afrika

  • Zuid-Afrika
  • 20 February 2015

De Big Five in Kruger National Park en nig vele andere dieren natuurlijk,De Taelberg ,de blyde en treur rivier Canyon,robbeneiland, Hoedt Spruit een vacantie park die de gewonde leeuwen verzorgd en de weesjes opneemt , het was geweldig maar weer al veel te lang geleden , het was de eerste reis samen met degene die nu mijn man is fantastische ervaring

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
10,0
Steden
8,0
Eten & drinken
10,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

8,5

Zuid-Afrika, baie mooi!

  • Zuid-Afrika
  • 19 February 2015

Ik ben al 3 keer in Zuid-Afrika geweest. De eerste keer was in 2009. Ik heb toen een schitterende rondreis van 3 weken gedaan van Johannesburg naar Kaapstad. Een onvergetelijke reis met veel hoogtepunten. Prachtige natuur, wildlife, cultuur en steden wisselden elkaar af. Ik heb diverse wildparken bezocht: Kruger National Park, Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve, Addo Elephant National Park en Greater St. Lucia Wetlands Park. De parken zijn divers en er is veel wild te spotten. Naast de wildparken zijn er ook nog enkele natuurparken die zeer de moeite waard zijn om te bezoeken: Table Mountain National Park (Kaapstad), Tsitsikamma National Park. Het zijn stuk voor stuk allemaal hoogtepunten. Ik werd verliefd op Zuid-Afrika! In 2012 ging ik terug voor een maand vrijwilligers werk in Thanda Private Game Reserve in Kwazulu-Natal. Ik heb daar wildlifefotografie in combinatie met conservation- en communitywork gedaan. Een maand lang midden in de natuur, in contact met de bevolking, 2 gamedrives per dag en genieten van al het wild, de zonsopkomsten en -ondergangen. Een overgetelijke ervaring! Tijdens mijn verblijf heb ik ook gekampeerd en gehiked in Drakensbergen. Neem de tijd om hoog genoeg te klimmen om de zonsopkomst boven de wolken te zien! Spectaculair uitzicht en prachtige foto's. Daarna ben ik nog een keer in Zuid-Afrika geweest en heb ik Kaapstad nog een keer bezocht om vanuit daar richting Namibie te vertrekken. Alleen al rondom Kaapstad krijg je makkelijk een week om! Genoeg te zien en doen. Zo heb ik in Kaapstad ook geskydived, met de tafelberg en Robbeneiland op de achtergrond. Zuid-Afrika geeft mij een gevoel van 'thuiskomen' en als ik de kans krijg zou ik zo weer terug gaan!

Alleen gereisd
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Nog nooit zoveel afwisseling qua activiteiten en landschappen gehad in 1 land!

  • Zuid-Afrika
  • 19 February 2015

Voor afwisseling en de mooiste natuur ga je naar Zuid-Afrika. Op safari, wijnproeverij en Stellenbosch, naar cheetah opvangcentrum, dolfijnen en walvissen spotten, luieren op het strand, skydiven, bungeejumpen en ga zo maar door. Vergeet vooral niet een dagje te surfen, sandboarden en te overnachten in een township. Met dit laatste krijg je alles mee van de Afrikaanse cultuur. Huur een auto en trek erop uit!

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

6,8

Safari en Natuur

  • Zuid-Afrika
  • 18 February 2015

Panoramaroute/Krugerpark/Gods window

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
4,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

6,8

Safari en Natuur

  • Zuid-Afrika
  • 18 February 2015

Panoramaroute/Krugerpark/Gods window

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
6,0
Stranden
4,0
Steden
6,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Afrika compleet

  • Zuid-Afrika
  • 17 February 2015

Zuid-Afrika heeft alles, wildparken, bergen, meren, stranden en grote steden. Daardoor is er ook van alles te doen. Van gamedrives in het Krugerpark, walvissen spotten in Hermanus, shoppen in Kaapstad, het beklimmen van de tafelberg tot de geschiedenis induiken op Robbeneiland.

Gereisd met gezin
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,3

Alles in een

  • Zuid-Afrika
  • 17 February 2015

In een woord, fantastisch! Alles is hier te vinden. Heerlijk weer, lekker eten en mooie natuur. Ja je moet wel scherp blijven, niet teveel in het donker op pad en dergelijke. Maar dat is in Europese steden tegenwoordig niet anders. Wij hebben de mooie Garden Route gedaan.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,8

The awesome African Land

  • Zuid-Afrika
  • 17 February 2015

Ik heb 6 maanden in Zuid-Afrika gewoond en het was de mooiste tijd van mijn leven. De mooiste plekken van de wereld kun je hier vinden, met lieve leeuwtjes knuffelen, surfen op de meest intieme plekjes en lekker op de standen liggen.

Gereisd met vrienden
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
10,0
Reiziger icon

9,0

Kort samengevat suuuuuuuuuuuuuuuper

  • Zuid-Afrika
  • 17 February 2015

hebben daar 3 jaar gewoond en van de provencie natal tot kaapstad zeker 1000 km, maar gans die route is niet te beschrijven hoe mooi, je hebt jaren nodig om alles te bezichtigen + eten is super, klimaat super, uitzichten, enz....., taunus gebergte, de zoulous, kruger park, overal langs de weg staan er barbeque's en kun je zalig genieten langs de weg, het is allemaal teveel om op te noemen, maar wat zeker is, het is het mooiste en prachtigste en klimaat van gans de wereld., want hebben al heel vele landen bezocht en gewoond in de wereld....

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
10,0
Cultuur
8,0
Stranden
9,0
Steden
9,0
Eten & drinken
9,0
Activiteiten
9,0
Reiziger icon

8,0

Zeer afwisselende reis!

  • Zuid-Afrika
  • 17 February 2015

Wat kun je hier veel beleven. Natuur, cultuur, heerlijk eten en supermooie wijnen. En prachtige stranden. Hier vind je echt alles en daarbij ook nog eens een aangename temperatuur.

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
8,0
Cultuur
8,0
Stranden
8,0
Steden
8,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon

8,0

Geweldig lieve mensen in een prachtig land!

  • Zuid-Afrika
  • 17 February 2015

Wilde dieren zo dichtbij te zien is echt een beleving

Gereisd met partner
Scoreverdeling
Natuur & omgeving
9,0
Cultuur
9,0
Stranden
7,0
Steden
7,0
Eten & drinken
8,0
Activiteiten
8,0
Reiziger icon


Heb jij een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Zuid-Afrika ervaring, reistips of reisverhalen.