Indonesië ervaringen

De Indonesië ervaringen, tips en reisverhalen zijn afkomstig van bezoekers van rondreis.nl. De beoordelingen zijn gebaseerd op hun ervaringen tijdens rondreizen in Indonesië.

Er zijn 142 Indonesië ervaringen geplaatst.

Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,0
Totaalscore

142 beoordelingen

{{ numItems }} beoordeling{{ numItems != 1 ? 'en' : '' }} gevonden

Filter beoordelingen

Loading
8,0

Fijne vakantie Sanur Bali

Indonesië
Familiereis met Kras Reizen
13-02-2017

Sativa Sanur cottages erg heerlijk om daar te vertoeven. Ubud vind ik is een plek die je gezien moet hebben leuke restaurants, kraampjes, yoga, massages. Kuta is erg levendig, anders maar zeker ook erg leuk, zeker leuk voor de jeugd of als je van surfen houdt. De gehele kustlijn tot aan Seminyak vind ik tof. Sanur zelf is ook een goede plek maar toen wij er waren te rustig. Monkey forest in Ubud is leuk om doorheen te lopen, downhill fietsen door de dorpjes, surfles Maar het leuke aan Bali vind ik eigenlijk het onverwachte het gewoon te laten gebeuren wat er op je pad komt. Aardige mensen.

Gereisd met gezin in september 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
10

Het paradijs op aarde

Indonesië
Familiereis met Kras Reizen
12-02-2017

Prachtig land met een prachtige cultuur en natuur, bijzonder lieve mensen en vooral het superheerlijke eten.

Gereisd met gezin in januari 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,3

Prachtig land met een bijzondere cultuur

Indonesië
Individuele rondreis met FOX Vakanties
10-02-2017

Op iedere hoek van de straat zijn er prachtige tempels te bewonderen. We hebben een thee en koffie proeverij gehad met een adembenemend uitzicht. Ook konden we tussen de apen rondlopen in het apenwoud. De traditionele dansen zijn een absolute must-see. En nog als laatste tip: begin niet meteen met het eten van het hete voedsel, maar bouw dit langzaam op!

Gereisd met vrienden in augustus 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
9,2

Geweldige reis door Bali, Lombok en de Gili eilanden!

Indonesië
Individuele rondreis met KILROY travels
09-02-2017

Veel gaan surfen op Bali. Daarna de Rinjani vulkaan gaan beklimmen op Lombok en heerlijk tot rust gekomen op de Gili eilanden. Ik zou iedereen deze reis aanraden. Ik kan ook niet wachten om weer terug te kunnen zodat ik meer van dit prachtige land kan zien. Indonesië heeft een speciaal plekje in mijn hart gekregen en ik heb nog maar een klein gedeelte ervan gezien!

Gereisd met vrienden in juli 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,0

12 daagse vakantie Bali

Indonesië
Individuele rondreis met D-reizen
09-02-2017

Veel van de top attracties gezien!
Monkey Town! Een echt must see!
Ubud mooiste dorp van het eiland!
alles is prachtig

Gereisd met partner in september 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
7,7

Vanmorgen terug gekomen van een heerlijke vakantie in Sanur op Bali.

Indonesië
Singlereis met Kras Reizen
09-02-2017

Net terug en ik geniet na van de heerlijke weken op Bali. Ik zat in het rustige, maar centraal gelegen hotel Bumas, wat mij prima bevallen is. Het hotel ligt in een mooi onderhouden tropische tuin en heeft 2 zwembaden. Het hotel heeft vriendelijk personeel wat altijd voor je klaar staat. Op korte loopafstand ligt het strand, waar het heerlijk toeven is. De zee is bij Sanur rustig door het koraalrif wat er voor de kust ligt. Door een plaatselijk chauffeur in te schakelen, heb ik vele bezienswaardigheden gezien en noemenswaardige zaken over de cultuur vernomen. ' Avonds een aantal keer gegeten op de avondmarkt tussen de locals. Voor 2 euro heb je dan al een heerlijk verse maaltijd! Ook de 2 warungs in het straatje van het hotel zijn een bezoek meer dan waard.
Door de scherpe prijs/kwaliteit verhouding vind ik dit een echte aanrader om kennis te maken met Bali, het eiland van de duizend tempels.

Alleen gereisd in januari 2017
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,7

Thuiskomen in Sanur, Bali

Indonesië
Familiereis met Kras Reizen
09-02-2017

Met als "thuisbasis" Sanur heerlijke uitstapjes gemaakt op het mooie eiland Bali! Tanah Lot, besikah Tempel, Ubud, Kuta, de Zoo alles is even mooi en we hebben volop genoten. Het eten in de kleine Warungs is heerlijk, nog nooit een foute keuze kunnen maken. Reisleiding van Kras spreekt Nederlands, en is te bereiken via What's app, ideaal!
En de mensen daar; even vriendelijk! Okee, sommige verkoopsters denken dat alle Nederlanders Miljonair zijn (wat we in hun ogen waarschijnlijk ook zijn) maar even vriendelijk duidelijk zijn en klaar.. Zonder dat ik Indisch bloed heb is het daar écht thuiskomen!

Gereisd met partner in juni 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,2

Rondreis Sumatra Java Bali schitterend

Indonesië
Individuele rondreis met Shoestring
09-02-2017

Sumatra Tobomeer Batak cultuur.Java Treinreis Borrobudur zonsopgang Bromo vulkaan. Cultuur en natuur Bali
Geweldig !!!!!!

in augustus 2008
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,7

Heerlijk Thuiskomen in Bali

Indonesië
Familiereis met Kras Reizen
08-02-2017

We zijn weer gevallen voor Bali! Thuisplaats Sanur, en vandaaruit met onze Wayang heerlijke dagtripjes gemaakt! De Tanah Lot Tempel - die zich in de zee bevindt- en waar we ook een ceremonie meemaakten, de Besakih Tempel (de moeder tempel, bestaande uit 80 kleine tempels) die je begint in de mist en eindigt in de open getrokken lucht, Ubud met zijn mooie handwerken (hout, zilver, etc) Het mooie rustige Lovina waar je evt ook met Dolfijnen kan varen, of het drukke Kuta, lekker shoppen en kijken naar de surfers.. Ook zijn we een keer naar de Zoo geweest, alleen hebben we het slotstuk -op de foto met een half gedrogeerde tijger- overgeslagen.
Het weer, het eten, de mensen ik vind het er heerlijk! Niks opdringerig.. En zo wel; even vriendelijk aangeven dat je het niet wilt en het is klaar! Misschien toch komend voorjaar weer gaan kijken ;-)

Gereisd met partner in mei 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
7,8

Heerlijke vakantie genoten met TUI/ KRAS...goed verzorgd !

Indonesië
07-02-2017

In Indonesie, veel oude gebouwen bewondert, van TEMPOE DULU
Ereveld bezocht in Bandung... ( PANDU )
Oude plekjes opgezocht, waar ik vroeger hebt gewoond ..
Treinreis gemaakt van Bandung naar Pangandaran ( BANJAR ) uitgestapt en verder met een busje...

En op Bali... Tempels, stranden, ceremonies, markten en houtsnijwerken gezien , prachtig alles..

Ben nu 75, maar zou nog meer willen zien , wie weet kom ik nog ergens !!

Gereisd met vrienden
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,7

Indonesie

Indonesië
Familiereis met Kras Reizen
29-01-2017

Me man is van Indonesië afkomst.
We willen heel graag er na toe gaan naar de plaats waar zijn oma heeft gewoond.We hebben veel gehoord van verhalen maar we willen heel graag hier na toe om het zelf te ervaren.verre reis ging de afgelopen jaren niet. Dit omdat ik te horen heb gehad dat ik een chronisch ziekte heb. Wil nu niet zielig gaan doen want we moeten positief blijven. Maar wat zou het fantastische zijn als ik de reischeque mag winnen zodat ik me man kan verrassen dat we na Indonesië.
Terug na zijn afkomst en waar zijn oma heeft gewoond. Zodat hij dat kan vertellen tegen zijn oma die dit jaar ook nog eens 100 haar mag worden.

Gereisd met partner in oktober 2008
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,8

Prachtige reis, heerlijk genoten en het is zeker de moeite waard.

Indonesië
Individuele rondreis met WTC.nl Verre reizen
28-01-2017

We zijn naar Ubud geweest en hebben daar de vuurdans gezien. Gedanst door dorpelingen. Prachtige omgeving. En we zijn naar Yatiluwih geweest de schitterende rijstvelden. Dat mag je niet missen. We hebben wel ontzettend veel gezien. Het eten is daar uitstekend en een constante warmte, zalig. Deze reis is een echte aanrader!

Gereisd met partner in oktober 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
10

Prachtig land met de allervriendelijkste bevolking

Indonesië
26-01-2017

Schitterende rondreis door Sumatra, Java, Kalimantan, Bali, Lombok en Sumba. Met de allervriendelijkste bevolking op de aarde. Daarbij ook nog eens een wonderschoon land met de indrukwekkendste culture architectonische locaties.

Gereisd met partner in juni 2014
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
7,2

Duikvakantie

Indonesië
Familiereis
24-01-2017

Deze reis hebben we niet bij een reisorganisatie geboekt, maar rechtsstreeks bij vliegtuigmaatschappij en de 2 hotels.
Wij zijn naar Bali gegaan: puur voor een duikvakantie.
We zijn begonnen met een paar dagen Ubud om toch wat van het eiland te kunnen zien. Ubud is een mooie uitvalsbasis van waaruit ideaal naar veel plaatsen gereden kan worden.
Daarna vertrokken naar Tulamben voor het duiken. 13 duiken gemaakt.
Wat is het schitterende plek om te duiken. Veelzijdigheid aan koraal en vissen.
Vanuit hier nog 1 trip met de auto gemaakt om nog wat cultuur te snuiven.
Voor duikvakantie is het zeker aan te raden en qua prijzen goed te doen!

in augustus 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
7,0

Bijzonder mooi, natuur en cultuur

Indonesië
Groepsrondreis met Sawadee
22-01-2017

West Papua, Biak, overweldigend natuur. Padaido eilandentocht oa Ruebas, Nusi, Yapen en Miosindie
schitterend. Vanaf Wamena (Beliemvallei) het binnenland in bij oa Dani en deLanistammen geweest.Een
bijzondere mooie reis

in september 2007
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,8

Prachtige rondreis door Sumatra Java en Bali

Indonesië
Groepsrondreis met Kras Reizen
21-01-2017

de afwisseling en de verschillen in Sumatra en Java en Bali zijn prachtig om te zien.
Sumatra mooi groen, weinig toerisme erg puur. Vooral de lokale markten zijn erg bijzonder maar je reis is pas echt compleet als je ook in het natuurpark ben geweest om bij de oerang oetans te kijken.
Java hele mooie bezienswaardigheden zoals de Borobudur en de prambanan maar vergeet ook niet de Bromo vulkaan en zn hele mooie omgeving. Bali mooie stranden, mooie rijstvelden heerlijk uitrusten en genieten.
Vraag vooral of je ook op een school mag kijken dat was erg indrukwekkend, de kinderen zijn dol op toeristen.

Gereisd met partner in september 2013
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,0

Een prachtige rondreis over Java naar Bali

Indonesië
Individuele rondreis met 333travel
20-01-2017

Veel cultuur en natuur ervaren,in één woord fantastisch!

Gereisd met gezin in februari 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,5

Indrukwekkende vakantie door Java en Bali

Indonesië
Groepsrondreis met FOX Vakanties
17-01-2017

Mijn man en ik deden deze rondreis omdat wij 25 jaar getrouwd waren en dat was doorgegeven. Elk hotel had
wel iets klaargelegd voor ons. Tijdens deze reis kwamen wij op plaatsen waar wij normaal gesproken niet
zouden komen, zoals de kleine dorpjes, waar ze in 1 kamer wonen met heel gezin, 1 dorp die maar 1 douche gedeelte heeft etc. Weeshuizen, waar je ziet hoe goed ze het doen om alles zelf te verbouwen en door te verkopen om te overleven. De steden waren wel heel erg druk.,
Al met al een hele mooie indrukwekkende reis dat zeker een aanrader is om te doen.

Gereisd met gezin in mei 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,3

Nog de laatst overgebleven fam. bezoeken.

Indonesië
Familiereis met Kras Reizen
17-01-2017

Heerlijk om die mensen en de onbekende neven en nichten een keer te mogen zien

Gereisd met partner in juli 2017
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,2

De verschillende kanten van Indonesië

Indonesië
Individuele rondreis met Original Asia
17-01-2017

Wat een reis! Op bezoek bij een vriendin in Jakarta, begon het avontuur. Jakarta was meteen de drukste en meest confronterende stad waar ik in terecht kon komen. In Jakarta komt alles meteen Ol je af; kleuren, geuren, geluiden en vooral de honderdenscootertjes. Na twee dagen in de file te hebben gestaan en van airconditioning naar airconditioning te zijn gevlucht, ben ik mijn reis verder gegaan naar Yogyakarta. Meteen was het Indonesië waar ik op gehoopt had ook te zien. Yogyakarta is nog steeds een drukke stad, maar op een klein uurtje rijden van het centrum kun je in alle rust genieten van de zonsopkomst vanaf de borobudur tempel en uren ronddwalen rondom de Prambanan tempel. In yogyakarta is altijd wat te doen en te eten!! Een echte aanrader dus als je naar Indonesië gaat. Omdat het reizen in het algemeen veel energie kost, maar zeker in Indonesië waar niks gaat zoals bedacht, was Bali het hoogtepunt van rust tijdens deze reis. Met voor mij op nummer 1, het surfersplaatsje Canggu. Hier is het net wat rustiger en kun je de mooiste zonsondergangen van de wereld zien, vind ik dan natuurlijk. Bali is wat westerser en na alle rijst is het dan fijn om een pizzatje te kunnen eten bij een Italiaans restaurantje. Verder is Ubud Monkey Forest nog een aanrader; je ziet hier de liefste kleinste aapjes rennen tussen de enorme apen die je aankijken wanneer je nou eindelijk een banaan gaat geven. En als je een beetje kletst met de dames van het voer, dan heb je er zo een of twee op je hoofd en schouders zitten! Als laatste stond Gili Trawangan op de planning. Omdat school snel weer zou beginnen en ik als arme student dus maar twee weken had, kon ik slechts twee dagen naar dit bijzondere eiland, maar het was zeker de moeite waard. Er zijn drie Gili eilanden en dit was de grootste. Al loop je nog steeds met een paar stappen van de ene naar de andere kant van het eiland. Gili T was een plek voor lol op het strand, drankjes bij een live bandje en natuurlijk de welbekende schommelfoto in het water. Al met al is Indonesië niet onder één kopje te plaatsen, maar de reis was fantastisch!

Gereisd met vrienden in december 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,0

Verken in 1 maand Java, Bali en de Gili eilanden

Indonesië
Singlereis
16-01-2017

Indonesie is een ontzettend veelzijdig land. We heb en alles zelf georganiseerd en zijn begonnen op Java. Vanaf Jakarta geven we de trein gepakt naar Joghjakarta en vanaf daar de indrukwekkende tempels bezocht. Daarna zijn we dmv een busreis naar de vulkanen Bromo en Ijen gereisd. Een lange rit maar zeker de moeite waard! Na de actieve en avontuurlijke week op Java zijn we doorgereisd naar Bali om daar alle hotspots te ontdekken. Denk aan Seminyak, met de prachtige winkeltjes, gezellige strandclubs en heerlijke ontbijtbarretjes tot aan het binnenland, aapjes spotten in Monkey Forest met prachtige rijstvelden als uitzicht. Daarnaast is ook het zuiden van Bali mooi, zoals de prachtige surfstrandje op Uluwatu. En last but not least, de Gili eilanden, alles gaat hier met paard en wagen en de stranden zijn adembenemend. Kortom in een maand ontdek je Indonesie op vele manieren, culturen en landschappen! En dan nog niet eens gesproken over de ontzettend aardige bevolking en de spot goedkope prijzen.

Gereisd met partner in augustus 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
8,7

Een drukke maar zeer indrukwekkende reis van 4 weken door Sumatra, Java & Bali (Indonesië)

Indonesië
Familiereis met Van Verre
16-01-2017

Van een week primitief leven in de jungle in Sumatra, waar de apen naast je staan wanneer je ze wat te eten geeft, naar 2 weken rondreizen tussen de rijstvelden van Java. Natuurlijk werd de bromo vulkaan en de borobudur niet overgeslagen. Waar we eindigde op het mooie Bali om even lekker 5 dagen bij te komen van een indrukwekkende reis die nooit meer vergeten zal worden!
Een top reis die van te voren helemaal op maat geregeld was voor ons. En waar wij zelfs een lokale vriend (op Java) aan hebben overgehouden die wij snel weer willen bezoeken!

Gereisd met partner in juli 2015
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
7,7

Java bied meer als de reisboeken vertellen

Indonesië
16-01-2017

eiland zit vol schoonheden die je kan zien als je meer wil zien als de lokale mensen informatie vraagt

Gereisd met partner in augustus 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
5,2

Fantastisch land met prachtige mensen, heerlijk eten en een onbeschrijfelijk mooie omgeving.

Indonesië
11-01-2017

Tijdens mijn backpackreis door zuid-oost azië ben ik ongeveer de helft van de tijd in indonesië blijven hangen. Dit zegt natuurlijk wel genoeg! De mensen zijn een van de meest vriendelijke die ik ben tegengekomen in azië. Ontzettend gastvrij en vaak ook oprecht. Dat zie je niet overal. Het eten, god wat mis ik dat! Zo smaakvol, vers en gewoon heerlijk. De natuur in indonesië is divers, waardoor je hier ook veel verschillende activiteiten kunt doen. Relaxen op de gili eilanden of een flinke trekking doen op de vulkaan in lombok, het is allemaal mogelijk. Heimwee als ik eraan terugdenk. Bedankt indonesië, voor deze onvergetelijke tijd!

Gereisd met vrienden in april 2016
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1
5,0

Bali ...cultuur, strand, eten, volop bezienswaardigheden.

Indonesië
Individuele rondreis met 333travel
11-01-2017

Tempels gezien. Rondreis gemaakt door rijstvelden en dorpjes. Stranden en verschillende steden bezocht. Indonesische mensen heel hartelijk en behulpzaam. Eten in diverse prijsklasse en zeker goedkoop en lekker.

Gereisd met partner in september 2014
Natuur & omgeving
8,4
Cultuur
8,4
Stranden
7,6
Steden
7,2
Eten & drinken
8,4
Activiteiten
8,1

Heb jij een rondreis door Indonesië gemaakt?
Plaats een beoordeling met jouw Indonesië ervaring, reistips of reisverhalen.